Salvamontiştii din Braşov îi avertizează pe turiști: Înzăpezirea artificială a pârtiilor poate duce la accidentări grave

Salvamontiştii din Poiana Braşov anunţă că se lucrează la acoperirea pârtiilor din staţiune cu un strat nou de zăpadă artificială şi le recomandă celor care practică sporturi de iarnă „să schieze cu atenţie sporită şi viteză redusă” pentru a preveni eventuale accidentări.

Potrivit salvatorilor montani, de la începutul sezonului de schi 471 de persoane s-au accidentat, rătăcit sau au fost evacuate de pe munte în zona staţiunii Poiana Braşov.

Se încearcă profitarea la maxim de aceste temperaturi, pentru completarea stratului de zăpadă, în locurile în care acesta este subţiat. În zona de acţiune a instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, vorbim despre un strat de zăpadă afânată, proaspăt depus, cu o consistenţă diferită, foarte umedă şi moale, care solicită foarte mult articulaţiile picioarelor. Din aceste motive, turiştii sunt sfătuiţi să schieze cu atenţie sporită şi viteză redusă şi să nu bruscheze, pe cât posibil, schiurile, pentru a reduce şocurile resimţite de picioare”, au transmis joi reprezentanţii Salvamont Poiana Braşov, pe Facebook.

Reprezentanții Salvamont Brașov le recomandă celor care merg pe pârtie să întreţină şi să regleze în mod corespunzător echipamentul de schi.

Multe dintre aceste accidente ar putea fi evitate, dacă echipamentul ar fi servisat şi reglat corespunzător. Adresaţi-vă unui centru de închirieri sau de servisare autorizat, pentru reglarea legăturilor, astfel încât, în cazul unui şoc sau a unei suprasolicitări, să elibereze piciorul, protejându-l şi prevenind accidentarea”, îi sfătuiesc salvatorii montani pe iubitorii sporturilor de iarnă.

Conform statisticilor realizate de aceştia, sute de turişti au avut nevoie de intervenţia salvatorilor montani din Poiana Braşov în acest sezon de schi. Cei mai mulți dintre turiști s-au accidentat pe pârtie, însă au fost şi cazuri de persoane care s-au rătăcit sau blocat pe munte.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole