San Marino va oferi în curând vizitatorilor săi vaccinul Sputnik V

Publicat: 14 mai 2021, 10:30, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
San Marino va oferi în curând vizitatorilor săi vaccinul Sputnik V

San Marino, un microstat înconjurat de Italia, a informat că va oferi în curând vizitatorilor vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, fabricat în Rusia.

Potrivit DPA, liniile generale ale planului pentru programul de vaccinare au fost confirmate de Ministerul Afacerilor Externe din San Marino. Mai multe detalii despre schema de stimulare a turismului vor fi anunţate în curând, a precizat un purtător de cuvânt.

Rezervarea unei camere de hotel plus administrarea unei doze de Sputnik V vor fi posibile de luni, a raportat agenţia de presă Ansa. San Marino ar urma să perceapă 50 de euro (60 de dolari) pentru cele două doze necesare unei imunizări complete.

Mare parte dintre rezidenţi deja vaccinați cu Sputnik V

Potrivit Ansa, un turist care doreşte să se vaccineze trebuie să rezerve o cameră de hotel pentru cel puţin trei nopţi cu cel puţin o săptămână înainte de sosire, iar apoi, circa 21 de zile mai târziu, să rezerve din nou o cameră de hotel pentru minim trei nopţi.

San Marino, cu o populaţie de aproximativ 33.000 de locuitori, nu este membru al UE. Republica este înconjurată de Italia şi se află lângă oraşul Rimini, de la Marea Adriatică.

În prezent nu există pacienţi cu COVID-19 trataţi într-un spital din San Marino, iar o mare parte dintre rezidenţi au fost deja vaccinați cu Sputnik V.