Șantierul groazei din centrul Capitalei funcționa fără autorizație, dar cu ,,voia” lui Robert Negoiță

Șantierul groazei din centrul Bucureștiului, cel pe care luni au murit doi oameni îngropați de vii, funcționa fără autorizație, dar cu voia primarului sectorului 3, Robert Negoiță.

Abia după ce au murit doi oameni și au fost răniți alți câțiva au fost luate măsuri. La doua zile de la tragicul eveniment, Garda de Mediu Bucureşti a amendat cu 50.000 de lei Primăria Sectorului 3 şi cu 45.000 de lei compania Sectorului 3, Algorithm Construcţii S3, pentru nereguli privind şantierul unde au murit 2 muncitori, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Bucureşti, Viorel Tufeanu, pentru G4media.ro.

În urmă cu 3 săptămâni, am realizat un control în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei privind protecţia mediului. Am constatat că se efectuau lucrări care necesitau reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului şi pentru care nu existau asemenea acte. Am sancţionat operatorul pentru acest aspect şi, de asemenea, i-am impus ca măsură complementară aducerea terenului la starea iniţială.

În urmă cu 2 zile, având în vedere că termenul de îndeplinire a măsurii era scadent şi pentru că primisem o sesizare pentru că în zona respectivă aveam emisii de pulberi în atmofseră, am efectuat un nou control pe amplasamentul respectiv. Am constatat, într-adevăr, că existau lucrări de aducere a terenului la starea iniţială, care se desfăşurau fără a respecta prevederile legislaţiei privind protecţia mediului în sensul în care existau emisii de pulberi în atmosferă şi, de asemenea, am constatat că nu exista evidenţa gestiunii deşeurilor astfel cum este reglementată de legislaţia opozabilă, circumstanţă în care am aplicat 2 sancţiuni”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Bucureşti, Viorel Tufeanu, potrivit G4media.

Jocul de imagine făcut de Negoiță

Ne amintim cum în ziua tragediei, edilul din Sectorul 3 a transmis un mesaj pe Facebook care începea cu “Este o zi tristă și dificilă pentru comunitatea noastră”. Trist este însă faptul că acel șantier din Sectorul 3 funcționa chiar “cu binecuvântarea” lui Robert Negoiță. Și mai trist este ca Algorithm Residential S3, firma implicată în accidentul de muncă de lângă Biblioteca Naționala, este deținută chiar de Sectorul 3, condus de același Robert Negoiță.

Firma lucra pe șantierul de lângă Ministerul Culturii fără autorizație, potrivit Inspectoratului de Stat în Construcții. Ministerul Culturii susține că nu a cerut sau contractat firma pentru lucrări, dar spune că nu a sesizat autoritățile în legătură cu lucrările fără autorizație de pe terenul pe care îl administrează. Primarul Robert Negoiță refuză să spună ce lucrări executa firma, deși el a fost surprins pe șantier. 

sursa: Buletin de București

Ulterior, Oficialii Ministerului Culturii au declarat pentru G4Media.ro că nu au făcut vreo sesizare la autoritățile statului legată de lucrările fără autorizație de pe terenul pe care îl administrează, dar ”am redactat solicitarea către Primăria Sectorului 3 pentru revenirea la starea inițială a lucrărilor și urmează să o trimitem”. 

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Cum poti avea pensie anticipata in Romania, fara penalizari

Cum poți avea pensie anticipată, fără penalizări! Ministrul Muncii a venit...

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus cum pot ieși românii la pensie anticipat, fără a fi penalizați. Oficialul a venit cu un exemplu...
Salarii nebune la Primaria Alba Iulia! Primarul Gabriel Plesa este campion

Salarii nebune la Primăria Alba Iulia! Primarul Gabriel Pleșa este campion

Primăria Alba Iulia a publicat lista funcțiilor din cadrul administrației locale și salarizarea pentru fiecare în parte, la nivelul lunii martie. Rezultatele sunt unele...