Șase judecători stagiari au picat capacitatea la drept civil

Nu mai puțin de șase judecători nu au obținut nota de trecere 5 la materia drept civil de la examenul de capacitate, extrem de important în carieră. Urmează sesiunea de contestații.

Un număr de 6 din 141 judecători stagiari au picat la drept civil, iar unii au note la limită de 5, 5.02 sau 5.05.

De asemenea, a picat un candidat personal de specialitate juridică asimilat. Totuși, judecătorii nemulțumiți pot depune contestații până la 20 martie.

Dintre cei 70 de procurori, nu a picat niciunul. Ba mai mult doi dintre ei au 10 la drept civil, numai că nu au fost aceleași subiecte.

Potrivit Regulamentului, pentru a fi declarat admis la examen, candidatul trebuie să obțină cel puțin media generală 7 și cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și orală.

Candidații admiși au dreptul să-și aleagă instanțele și parchetele în funcție de medie.

Cei care pică examenul sunt obligați să se prezinte la următorul, iar dacă nu reușesc nici a doua oară, își pierd calitatea de judecător/procuror stagiar și trebuie să restituie bursa de auditor de justiție și cheltuielile de școlarizare, conform clujust.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...