Șase oameni atacați în Japonia de delfini

În ultimele săptămâni, mai mulți delfini au atacat lumea care se afla pe plaja Koshino, o destinație populară pentru înotători și mamifere marine, în apropierea orașului Fukui, din Japonia. Numai ieri au fost rănite două persoane, și ele se adaugă la celelalte patru rănite în ultimele săptămâni.

Nu e nemaipomenit ca delfinii să atace oamenii, s-a mai întâmplat, dar e ciudat că s-au declanșat acum, în Japonia. Delfinul este, probabil, mamiferul marin care relaționează, datorită inteligenței sale, cel mai mult cu omul.

Ultimele persoane rănite au fost mușcate de brațe, în timp ce înotau. Rănile nu sunt grave, iar autoritățile japoneze cred că e vorba despre un singur delfin care a atacat cel puțin șase persoane în ultimele luni, motiv pentru care au decis să instaleze transmițătoare cu ultrasunete de-a lungul plajei, în speranța că zgomotele de înaltă frecvență vor descuraja cetaceele din zonă să se apropie.

Au fost, de asemenea, avertizați oamenii care înoată să nu se aventureze în larg. Potrivit presei japoneze, delfinii de pe plaja Koshino sunt obișnuiți să interacționeze cu oamenii și au fost adesea observați în ape puțin adânci. În întreaga lume, cum spuneam mai sus, atacurile delfinilor sunt rare, dar nu nemaiauzite.

În Irlanda, au fost rănite acum câțiva ani două femei. Câteva luni mai târziu, un bărbat avea nevoie de salvare în larg pentru că era atacat de un delfin foarte agresiv. Oamenii de știință au sugerat că atacurile pot fi mai frecvente în rândul delfinilor cu bot, deoarece consideră că este „incredibil de stresant” să înoate alături de oameni, o specie care le compromite obiceiurile comportamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...