Șase turiști s-au urcat pe acoperișul catedralei din Como

Publicat: 29 aug. 2022, 08:44, de Nina Marcu, în ACTUALITATE , ? cititori
Șase turiști s-au urcat pe acoperișul catedralei din Como

Probabil, știind că pe acoperișul Domului din Milano e voie să te urci și să faci poze, șase tineri, patru băieți și două fete, aflați în Como ca turiști s-au cocoțat ieri dimineață pe acoperișul catedralei din acest oraș, fix de-asta: să facă poze.

Numai că, ședința foto le-a fost deranjată de pompieri și de polițiști care au venit grabnic, după ce cineva i-a anunțat, la fața locului. Chestia e că trecătorii matinali s-au temut pentru viața tinerilor, căci, să te cocoți pe un acoperiș de catedrală e o adevărată cascadorie.

Pompierii au venit la fața locului cu camionul cu scară, ca să poată să-i recupereze pe cei șase fără probleme. De asemenea, pentru că turiștii umblaseră ceva pe acoperiș, pompierii au încercat să vadă ce – și dacă – sunt pagube la acolo. Mai trebuie spus că, împreună cu poliția și pompierii a venit și ambulanța.

Dar, la un control amănunțit, s-a constatat că niciunul dintre… alpiniștii de moment nu are nevoie de spitalizare sau de asistență medicală. Toți au fost duși la poliție pentru declarații, identificare, cercetări.