Scandal în Coaliție. PSD și PNL nu se înțeleg pe taxa de solidaritate

PSD vrea taxă pe firmele cu bani mulți, în special multinaționalele, liberalii spun că tot oamenii de rând vor avea de suferit.

Colaiția PSD PNL s-a împotmolit într-un nou scandal. De data aceasta este vorba despre taxa de solidaritate.

Dan Motreanu, prim- vicepreședintele PNL mai spune că impozitul de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut.

„Nu știu ce analize economice are PSD, dar nouă ne este teamă că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ și prin urmare vor fi afectaţi tocmai cetăţenii și nu firmele. Nu înteleg clar ce dorește PSD: bani la buget sau să protejeze cetățenii, care oricum au veniturile sub presiunea inflației. Sunt multe motive să credem că propunerea PSD va duce la creșterea preţului unui produs alimentar. PSD spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, dar mă întreb dacă a discutat cu aceste companii care au capital românesc”, spune Motreanu.

Prim-vicepreședintele PNL susține că în acest moment Coaliţia are un program de guvernare asumat iar „propunerile președintelui PSD, Marcel Ciolacu nu se regăsesc”.

„Nu susținem noi creşteri de taxe. În primul rând se încalcă un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate şi Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales ca ele nu au fost discutate in partid dar si pentru că astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri”, a mai spus Motreanu.

Și vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu a declarat miercuri, în debutul sesiunii parlamentare, că programul de guvernare este făcut de PSD – PNL – UDMR și nu de premier. Gorghiu a subliniat că programul de guvernare este rezultatul unei negocieri şi toate ajustările vor fi discutate în coaliţie.

Vicepreședintele PNL a precizat că în ședința de la începutul săptămânii, liderii liberali aun discutat despre menținerea cotei unice pentru că aceasta „nu şi-a atins potenţialul maxim şi pentru că este extraordinar de benefică pentru fiecare angajat din România”.

Am spus că nu ne dorim nicio taxă suplimentară pentru companiile din România, pentru că şi aşa mediul economic a fost încercat în aceşti ani de zile, cu predilecţie în ultimul an. Discuţiile din interiorul PNL, discuţiile din interiorul PSD, cele din interiorul UDMR vor avea un punct de convergenţă în şedinţa coaliţiei”, a sublinita Alina Gorghiu.

PSD a reluat tema introducerii unei taxe de solidaritate încă de la începutul anului, în contextul în care în luna mai urmează o rocadă guvernamentală iar Marcel Ciolacu ar urma să fie premier.

În acest context PSD dorește să facă noi propuneri partenerilor de Coaliției iar taxarea cu 1% a profitului companiilor cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de lei este una dintre ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...