Scandal la DGASPC Giurgiu. Se „sparge buba coaptă” sub oblăduirea lui Bădălău și a finului Mina


Proteste, certuri nesfârșite pe subiectul responsabilității asigurării fondurilor pentru plata salariilor, controale ale instituțiilor statului care au scos la iveală în ce condiții mizerabile se pregătește hrana pentru asistații DGASPC Giurgiu, angajări fictive, legături cu clanuri interlope… sunt doar o parte din subiectele legate, în ultimul an, de conducerea DGASPC Giurgiu și activitatea acesteia.

Pentru că la această direcție – cea mai mare din subordinea Consiliului Județean Giurgiu, cu cel mai mare număr de angajați și, totodată, de asistați (copii, bătrâni, persoane cu handicap etc)  – s-a dovedit că există mari probleme (inclusiv de natură penală), în urmă cu câteva zile, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu a solicitat consilierilor județeni înființarea unei comisii care să analizeze în amănunt situația de la DGASPC.

Solicitarea președintelui Beianu vine după ce au fost făcute publice rezultatele unui audit financiar, ce arată că la DGASPC s-au găsit abateri financiare în valoare de peste 60 de miliarde de lei (vechi).

Știind că va urma constituirea acestei comisii, directorul instituției a ieșit la atac și, înaintea ședinței CJ, a ”aruncat pe piață” o serie de înregistrări audio ce aveau ca scop acuzarea președintelui CJ. Ulterior, directorul a recunoscut că respectivele înregistrări erau vechi, însă asta nu l-a împiedicat să le folosească, în încercarea de de se victimiza și de a evita, cu orice preț, controlul activității sale.

Activitate care, de-a lungul timpului, a fost prezentată pe larg în presă – și nu ”de bine”.

Trebuie menționat că directorul Cătălin Lupu a ajuns șeful celei mai mari direcții din județ prin ”grija” baronului Niculae Bădălău și a finului său, Marian Mina, care, la vremea respectivă, conducea Consiliul Județean și care, pe tot parcursul mandatului, a avut grijă să acopere, constant, toate neregulile de la DGASPC.

De altfel, încă de la începutul mandatului, au existat mari semne de întrebare legate de statutul directorului Lupu, în condițiile în care, la momentul numirii sale la conducerea DGASPC, acesta avea ”la activ” o condamnare (e adevărat, cu suspendare) la 3 ani de închisoare pentru fals și înșelăciune, dar și alte două dosare pe aceeași temă. Cunoscându-i trecutul, mulți s-au întrebat atunci de ce un astfel de om a fost numit să decidă destinele a mii de copii, bătrâni și persoane cu handicap din județ.

Întrebările au rămas fără răspuns, iar activitatea lui Lupu la DGASPC a fost ”presărată” cu numeroase scandaluri.

Unul dintre acestea – de proporții – a ținut capul de afiș al presei anul trecut, când un control al instituțiilor abilitate a scos la iveală modul în care ar preparată hrana pentru asistații DGASPC (pe jos, în condiții mizere, într-un sediu impropriu), de o firmă ”agreată” de conducerea PSD a Direcției și a Consiliului Județean.

De altfel, la acel moment, s-a vorbit chiar și despre legăturile pe care directorul instituției le-ar avea cu clanuri interlope de notorietate, după cum scria Gândul.

După ce scandalul a izbucnit în presă, tandemul Lupu-Mina a încercat, cu disperare, să arunce vina pe Prefectură, însă argumentele nu au convins, după cum arăta Giurgiu Acid.

Odată cu alegerile locale și schimbarea conducerii CJ, activitatea DGASPC a intrat în atenția noilor aleși județeni, așa că s-a solicitat efectuarea unor controale și a unui audit, iar rezultatele arată un management dezastruos, scrie Giurgiu impact Media.

Pe de altă parte, văzând că, după ani de zile în care nimeni nu s-a interesat, concret, ce se întâmplă la DGASPC, situația începe să se schimbe, giurgiuvenii – oameni de rând – au prins curaj și au început să dezvăluie (din interior) ”caracatița” din această instituție, vorbind despre angajări fictive și mafia Lupu-Mina-Bădălău, arată Giurgiu Tribune.

”Odiseea” DGASPC Giurgiu este lungă și presărată cu tot felul de acuzații, iar acum, prin înființarea unei comisii speciale, se dorește descâlcirea ițelor special ”amestecate” timp de patru ani de fostul președinte al CJ Marian Mina și protejatul său, directorul Cătălin Lupu.

De aceea, reacția directorului a fost – și continuă să fie – extrem de virulentă, părând a-și dori să împiedice cu orice preț un astfel de control.

Rămâne de văzut ce va scoate la iveală acest nou control și care va fi, în final, soarta directorului Cătălin Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...