Scandal la ședința de modificare a regulamentului Camerei Deputaților: „Ia-ți maimuța de aici!”

Modificarea regulamentului Camerei Deputaților, ce prevede sancținarea agresiunilor fizice ori verbale și interzicerea transmisiilor live pe rețelele de socializare, se face sub semnul jignirilor. Acuzațiile vin din partea lui George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

S-au folosit termenii de „maimuță”, „naziști” și teoretic, pentru scuzele unui parlamentar trebuie sancționat tot partidul. Exact cei care încearcă să impună acest regulament sunt cei care îl încalcă”, a spus George Simion, ce a ieșit miercuri dimineață pentru câteva minute de la discuții pentru a transmite aceste informații presei.

Cel care a folosit termenul de „maimuță” este parlamentarul social – democrat Alfred Simonis, ce făcea referire la prezența unui parlamentar AUR și-i transmitea lui Simion „George, ia-ți maimuța de aici!”. Scandalul a pornit de la faptul că operatorul TV de la AUR a fost dat afară din sala în care aveau loc discuțiile.

Cât privește sancțiunile anunțate, Simion susține că este de acord cu diminuare indemnizațiilor celor care greșesc, dar nu și cu interzicerea transmisiilor live pe Facebook ori Instagram.

Am de gând să merg în continuare să filmez și să vă arăt ce se întâmplă acolo”, a spus Simion.

Principalele modificări aduse regulamentului Camerei Deputaților

Incidentul de luni, când copreședintele AUR, George Simion, l-a luat de gât pe ministrul Economiei, Virgil Popescu, a dus la solicitarea unor modificări ale regulamentului Camerei deputaților.

Majoritatea deputaților consideră necesară extinderea interdicțiilor aplicate activității parlamentare sub aspectul conduitei în cadrul ședințelor cu caracter parlamentar și înăsprirea sancțiunilor disciplinare”, se arată în expunerea de motive ce însoțește Proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților.

Astfel, cardul de vot nu va mai putea fi folosit și de altă persoană, în afara titularului. Ședințele nu mai pot fi transmise live pe mijloacele de socializare, cum ar fi Facebook sau Instagram, ci doar prin variantele oferite de Secretariatul General. Cei care încalcă dispoziția vor fi automat dați afară din sală.

Președintele de ședință poate dispune concomitent și măsura suspendării ședinței până la evacuarea persoanei din sală sau până la renunțarea acesteia la utilizarea mijloacelor interzise sau prezentării scuzelor pentru agresivitatea fizică sau verbală de la tribuna Camerei deputaților. Persoana evacuată poate reveni în sala de ședință dacă renunță să utilizeze mijloacele de transmitere în direct sau de înregistrare a ședinței”, se arată în propunerea de modificare a regulamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...