Scandal la un centru de inventariere a lemnului. Amenzi de peste 27.000 de lei

Un activist de mediu şi alţi 29 de localnici din comuna Sadova, județul Suceava, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 27.100 de lei, în urma unui protest desfăşurat la un centru de inventariere a lemnului.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc au continuat verificările în cazul unui incident produs pe 1 aprilie, când un activist de mediu a intrat într-un conflict verbal cu mai mulţi lucrători şi localnici din comuna Sadova, transmite Agerpres.

După verificările efectuate au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.100 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 şi Legii nr. 61/1991.

Potrivit IPJ Suceava, s-a stabilit că activistul de mediu a iniţiat o sesiune video live pe o reţea de socializare, exprimând opinii care au generat nemulţumirea persoanelor aflate în zona centrului de inventariere a unei cantităţi de material lemnos, inclusiv a unor lucrători forestieri.

S-a creat o stare tensionată între activistul de mediu şi mai mulţi localnici şi lucrători forestieri adunaţi la faţa locului, moment în care în zonă au fost direcţionate patrulele de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc şi ale structurii de poliţie rutieră, fiind deplasată şi o grupă din cadrul SAS.

Pentru evitarea unor incidente sau acte de violenţă şeful Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a iniţiat discuţii între părţile implicate şi a acţionat pentru detensionarea situaţiei, reuşindu-se preluarea în condiţii de deplină siguranţă a activistului de mediu.

Acesta a fost condus la sediul poliţiei, consemnându-se în cadrul procesului verbal întocmit că nu doreşte să formuleze nicio sesizare cu privire la evenimentele întâmplate.

În cursul zilei de 7 aprilie a fost documentată situaţia înregistrată pe 1 aprilie, stabilindu-se conform corespondenţei scrise cu Primăria Comunei Sadova că activitatea de protest desfăşurată de către localnici şi lucrătorii forestieri nu a fost declarată sau înregistrată la nivelul autorităţilor legale, motiv pentru care organizatorii au fost sancţionaţi contravenţional.

În urma finalizării verificărilor, au fost identificate 29 de persoane din grupul celor care au participat efectiv la respectiva adunare publică, iar trei au fost stabilite ca fiind liderii şi organizatorii adunării publice, fiecare fiind sancţionat cu câte 3.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, raportat la HG 293/2021, întrucât au organizat acea demonstraţie.

La aceleaşi acte normative au mai fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.500 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie sau purtarea acesteia în mod necorespunzător precum şi 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei pentru participarea la desfăşurarea unor astfel de demonstraţii publice.

Totodată, s-au aplicat zece sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.600 de lei la Legea nr. 61/1991. În total au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.100 de lei.

Persoanei care a iniţiat sesiunea live pe reţeaua de socializare, cunoscută în ultima perioadă ca şi activist de mediu, i s-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie, adresarea de insulte şi expresii jignitoare şi încălcarea normelor legale de acces în perimetrele instituţiilor publice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...