Scandal legat de lista candidaților PSD Suceava la parlamentare, fiul lui Popescu Piedone este printre cei contestați

Marcela Cobuz, deputat PSD de Suceava, este nemulțumită de modul în care a fost întocmită lista candidaților la alegerile din 6 decembrie și consideră că este „nepotrivită”. Patru dintre foștii parlamentari suceveni nu mai sunt nominalizați, în schimb fiind trecute nume contestate, precum cel al fiului lui Cristian Popescu Piedone.

PSD Suceava a înregistrat, miercuri, listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

Dintre actualii parlamentari social-democrați de Suceava, nu se regăsesc senatorii Virginel Iordache şi Ilie Niţă și nici deputații Alexandru Rădulescu şi Maricela Cobuz. Aceasta din urmă și-a exprimat public nemulțumirea, printr-un comunicat de presă transmis joi. Cobuz  acuză lipsa de transparență și faptul că au fost aduși oameni fără notorietate sau din alte județe.

„Deciziile luate la nivel naţional, de a numi persoane necunoscute pe listele candidaţilor la alegerile parlamentare pentru judeţul Suceava, nu este tocmai una potrivită. Modul în care au fost întocmite listele candidaţilor PSD Suceava, introducând persoane total necunoscute şi care nu au experienţă politică, va duce la un rezultat dezastruos, deoarece primarii şi electoratul nu vor fi motivaţi să voteze la alegerile parlamentare”, susține Cobuz.

Conform acesteia, mulţi dintre primarii şi alegătorii PSD au rămas dezamăgiţi în urma publicării listelor candidaţilor pentru alegerile parlamentare.

Unul dintre cei mai vocali a fost Cătălin Coman, primarul Fălticeniului, care a etichetat drept „o bătaie de joc” modul de întocmire a listelor, acuzând faptul că nici măcar membrii Biroului Executiv al PSD Suceava nu au fost informați.

Fiul lui Popescu Piedone, candidat al PSD Suceava

Unul dintre cei vizați de critici este Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, nominalizat al treilea pe lista pentru Camera Deputaților. Popescu jr. s-a înscris recent în PSD, anterior fiind liderul organizației Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) din sectorul 5 al municipiului București.

Liderul PSD Suceava, deputatul Eugen Bejinariu, a declarat miercuri, la depunerea listelor, că schimbările sunt datorate noii viziuni a partidului. În ceea ce-l privește pe Vlad Popescu, susține că decizia a fost luată la nivel central.

La Senat, primul pe listă este actualul senator Ioan Stan, președintele Organizației Județene a PSD Suceava, urmat de Cristian Șologon, secretarul executiv al organizației.

La Camera Deputaților, lista este deschisă de actualul deputat, Eugen Bejinariu. Urmează Mirela Elena Adomnicăi, fost prefect de Suceava, Vlad Popescu și liderul tinerilor social democrați, George Șoldan.

Bejinariu a declarat că speră să obțină cel puțin un mandat de senator și patru de deputat.

Consiliul Politic Naţional al PSD a validat miercuri seara listele finale ale tuturor organizațiilor județene, în vederea participării la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...