Scandal pe bugetul Capitalei între Nicușor Dan și viceprimarul Horia Tomescu. USRPlus: Nu vom vota bugetul în forma actuală

Consilierii generali USR PLUS au anunțat aseară, prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei. Forma promovată de primarul Nicușor Dan are veniturile prognozate sunt exagerate și că bugetul nu este realist. Aceștia îl acuză pe Nicușor Dan că le-a interzis accesul la informațiile pe care se fundamentează bugetul propus. Ședința de Consiliu General pentru adoptarea bugetului Capitalei pe 2021 este programată pentru azi.

Viceprimarul Horia Tomescu a declarat marți că veniturile estimate în proiectul de buget sunt de 7 miliarde de lei, în timp ce în discuțiile anterioare cu primarul general aceste venituri se cifrau la 4,5 – 5 miliarde de lei.

Trebuie să spunem că actualul buget nu sprijină realizarea obiectivelor pe care le-am asumat în fața cetățenilor. Avem estimate venituri de aproape 7 miliarde de lei. Am fost surprins să văd prinsă această sumă în buget, pentru că în discuțiile pe care le-am avut cu primarul și cu directorii din primărie sumele avansate au fost în jur de 4,5 – 5 miliarde de lei. Am cerut notele de fundamentare. Răspunsul primit de la direcțiile din primărie a fost că primarul a interzis accesul consilierilor la orice fel de detalii care să explice forma actuală a veniturilor”, a spus Horia Tomescu.

În București nu se reformează nimic

Viceprimarul a mai afirmat că nu se face nicio reformă în administrația locală și a adăugat că USR PLUS nu va vota bugetul în forma propusă, și i-a cerut lui Nicușor Dan să retragă proiectul.

„Avem o responsabilitate pentru tot ce se întâmplă în București. Nu se reformează nimic. Aceasta este o mare nemulțumire a noastră, indiferent că vorbim de aparatul primăriei, de subordonate, de managementul Administrației Spitalelor. Vrem să ne așezăm la masă, să discutăm și să venim în fața bucureștenilor cu un buget realist, bazat pe venituri reale și care să prioritizeze cele mai importante proiecte pentru București. Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat. Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde. Există deja o decizie oficială a conducerii politice. Imediat ce bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale și legale, grupul de consilieri USR PLUS din Consiliul General îl va vota. Trebuie să ne întoarcem la masa discuțiilor în cel mai scurt timp posibil”, este mesajul consilierilor USR PLUS pentru Nicușor Dan.

Surse din politică susțin că acest conflict e susținut și de faptul că viceprimarul Horia Tomescu nu a primit drept de semnătură pentru coordonarea celor 19 spitale din Capitală. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi demiși și numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general. De asemenea, bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB este controlat tot de primar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole