Scandal uriaș la Ministerul Transporturilor: Președintele CA de la CFR SA a fost revocat pentru a fi salvat omului lui Grindeanu

Una dintre companiile feroviare aflate sub tutela Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI) este în centrul unui scandal de proporții ca urmare a unei decizii politice în actul administrativ.

Omul lui Benea, în locul prodecanului de la Facultatea de Transporturi

În ședința Adunării Generale a Acționarilor de la CFR SA din data de 16 septembrie 2022 au fost luate unele decizii extrem de controversate care scot în evidență un joc extrem de murdar al unor interese altele decât cele profesionale.

Prin Hotărârea nr .44 din 16.09.2022, cei doi reprezentanți ai MTI în AGA de la CFR SA- Eduard Cobuz și Radu Mihai Țogănel, au decis ”revocarea mandatului doamnei Mihaela Mocanu și a domnului Gabriel Popa din funcția de membru în consiliul de administrației”.

În locul celor doi au fost impuși doi secretari de stat de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și MTI și care n-au nicio treabă cu calea ferată-Gabriel Bunduc-omul baronului PSD de Bacău Dragoș Benea și, respectiv, Bogdan Radu Bălășnicu, omul susținut și garantat de liderul PSD Iași Maricel Popa.

La prima vedere, această decizie este ca una obișnuită, numai că în spatele acestei revocări este un joc uriaș al intereselor care ar trebui să dea de gândit instituțiilor de forță ale statului. Concret. A fost revocat dintr-un motiv incredibil din funcția de președinte al CA de la CFR SA și totodată din cea de membru al bordului administrativ, profesorul Gabriel Popa, prodecanul Facultății de Transporturi, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată, din cadrul Universității Politehnice din București.

De ce? Potrivit informațiilor furnizate de către anumiți băieți cu ochii roată, profesorul Gabriel Popa a fost revocat pentru faptul că a refuzat să-i prelungească mandatul de director general la CFR SA a lui Ion Simu Alexandru, omul susținut și garantat de ministrul Sorin Grindeanu.

De asemenea, a fost revocată și Mihaela Mocanu tot pentru faptul că nu era de acord cu prelungirea mandatului Ion Alexandru Simu. Ca atare, cei doi au fost zburați din bordul administrativ de la CFR SA și în locul lor au fost impuși doi politruci pentru ca omul lui Grindeanu să rămână la butoanele companiei CFR SA, ceea ce s-a și întâmplat ulterior.

Mai este de menționat faptul că decizia de revocare a celor doi membrii CA și totodată de numire a celor doi secretari de stat a fost semnată doar de un singur reprezentant al MTI în AGA de la CFR SA, Eduard Cobuz, celălalt reprezentant refuzând să semneze hotărârea din 16 septembrie 2022. Așadar, ”Murdar. Curat murdar!” domnule Grindeanu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...