Scandalul de abuz sexual al prințului Andrew. Cum a reacționat prințul Charles

Prințul Andrew, al doilea fiu și al treilea copil al reginei Elisabeta a II-a, se află într-un plin scandal. Întrebat despre acuzațiile de abuz sexual care i s-au adus prințului Andrew, fratele său mai mare, prințul Charles, a evitat să răspundă.

Prințul Charles a ignorat întrebarea unui reporter despre prințul Andrew, fratele său mai mic. Ducele de York și-a pierdut titlurile militare și patronajul regal în contextul scandalului de abuz sexual în care este implicat, relatează Insider.

Palatul Buckingham a anunțat joia trecută că Andrew se va confrunta cu acuzațiile de agresiune sexuală ca un „cetățean privat”.

Vineri, James Matthews, șeful redacției Sky News din Scoția a postat pe Twitter o înregistrare video cu prințul Charles plimbându-se în Aberdeenshire, una dintre cele 32 de subdiviziuni administrative ale Scoției.

„Alteță regală, vă pot întreba despre poziția dv. cu privire la fratele dv., prințul Andrew? Cum vedeți lucrurile?”, l-a întrebat Matthews pe prințul Charles.

Charles a ignorat însă întrebarea și și-a continuat plimbarea.

Scandalul sexual în care este implicat prințul Andrew

Virginia Giuffre Roberts l-a dat în judecată pe prințul Andrew în luna august a anului trecut, acuzându-l de agresiune sexuală. Giuffre susține că pedofilul Jeffrey Epstein a forțat-o să întrețină relații sexuale cu Andrew la locuințele sale din New York și Londra pe când ea avea doar 17 ani. Procesul prințului Andrew va avea loc în SUA

„Cu înțelegerea și aprobarea reginei, titlurile militare și patronajele regale ale Ducelui de York au fost returnate reginei(…)Ducele de York nu va mai desfășura îndatoriri oficiale și se apără în acest caz ca un cetățean privat”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham într-un comunicat remis jurnaliștilor de la Insider.

Andrew nu își va mai folosi nici titlul de „Alteță regală” (HRH) în nicio capacitate oficială, potrivit unei surse regale.

Retragerea titlurilor militare ale prințului Andrew a avut loc la o zi după ce un judecător american a respins cererea avocaților acestuia de a clasa cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...