Scenariul roșu în București: Companiile își vor revizui rapid sistemul de lucru mixt pe fondul creșterii cazurilor de infectare

Companiile din București, unde rata infectărilor a sărit pragul critic de trei infectați la mia de locuitori, vor revizui rapid sistemul de lucru mixt aplicat până în prezent, sunt de părere specialiștii în resurse umane, dar și autoritățile medicale.

Este vorba despre o revizuire a programului și turelor de lucru, chiar dacă acest lucru se întâmplă de cel puțin șase luni, după suspendarea stării de urgență. Dacă în primăvară, și chiar în vară, pe măsură ce măsurile s-au mai relaxat, angajatorii au aplicat, treptat, o serie de variante de lucru, acum se pune din nou problema revenirii la munca de acasă pentru mai bine de trei sferturi dintre angajați.

După starea de lockdown din perioada martie – mai, angajatorii au optat pentru un program de lucru combinat, în vară tot mai mulți angajați au revenit la birou. Proporțiile au variat de la companie la companie, dar cele mai multe și-au chemat peste 60% dintre angajați la birou. „Raportul dintre cei chemați fizic la birou și cei care vor lucra de acasă va înclina semnificativ spre cei din urmă”, ne-a declarat Sorina Faur, expert în resurse umane la Elite Searchers România.

Pe de o parte este vorba despre noul context din București, în care cazurile de infectare au crescut exponențial în ultimele două săptămâni, prin urmare se impune revenirea la sistemul „work from home” (telemunca sau lucrul de acasă). PE de altă parte, companiile sunt mai bine pregătite acum să suporte echipele mixte, întrucât s-au dotat cu tehnologia necesară. Cu alte cuvinte, angajaţii au fost dotați cu echipamentele necesare, sistemele de comunicare de management au fost mai bine gândite. În același timp, au fost redesenate fluxurile de comunicare și procedurile de lucru în noua situație.

Potrivit studiului unei companii de consultanţă în resurse umane, peste jumătate dintre organizaţiile chestionate au declarat că în următorul an vor împărţi munca la birou cu cea de la distanţă, 14% lucrează exclusiv online, iar 19% nu au luat încă o decizie în acest sens. Asta şi pentru că în multe companii este necesar lucrul în echipă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...