Ajutor de aproape 5.000 de lei pentru firmele afectate de pandemie

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor, în valoare de 358 milioane de euro (1,772 miliarde de lei), pentru a sprijini IMM-urile afectate de pandemia de COVID-19 şi de restricţiile pe care Guvernul român a trebuit să le implementeze pentru a limita răspândirea virusului.

Conform schemei, sprijinul public va lua forma subvenţiilor directe pentru investiţii în activităţi productive, de până la maximum un milion de euro (4.934,3 lei) per beneficiar, informează un comunicat al Comisiei Europene.

De această schemă pot beneficia IMM-urile active în sectoarele afectate în mod special de pandemie, cum ar fi industria prelucrătoare, construcţiile, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transportul şi depozitarea.

Pentru a fi eligibile, firmele trebuie să fi fost înfiinţate în România până la 31 decembrie 2018 şi să fi înregistrat profituri operaţionale pe parcursul anului 2019. De această schemă ar urma să beneficieze 4.000 de companii.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat: sprijinul nu va depăşi limita per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole