Școlile din Cluj-Napoca vor fi deschise în scenariul roșu

Școlile din municipiul Cluj-Napoca şi din regiune, unde incidenţa COVID-19 este de peste 3 la mia de locuitori vor funcţiona în scenariul 3 (cel roşu), adică doar elevii din anumite clase vor merge fizic la şcoală.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a aprobat, sâmbătă, scenariile de funcţionare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe de pe raza judeţului pentru începutul semestrului II al anului şcolar 2020-2021.

În judeţul Cluj există 10 unităţi administrative-teritoriale cu incidenţa COVID-19 de peste 3 la mie, scenariul 3. Printre acestea se numără Cluj-Napoca, Floreşti, Baciu şi Apahida. Printre localităţile din scenariul 2, galben, se numără Dej, Gherla şi Huedin. Iar în scenariul 1, verde, sunt, printre altele, Turda şi Câmpia Turzii.

În scenariul verde (cu rata de infectare mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori), activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreşcolari, preşcolari şi şcolari.

În scenariul galben (cu rata de infectare de până la 3 la mia de locuitori) se desfăşoară activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, elevii claselor din învăţământul primar, precum şi pentru elevii claselor terminale din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

În scenariul roşu, (cu rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori), activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, precum şi pentru elevii claselor din învăţământul primar.

„În cadrul unităţilor de învăţământ unde sunt organizate centre de vaccinare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj, în cooperare cu autorităţile administraţiei publice locale şi structurile Poliţiei Locale, va asigura mijloacele tehnice necesare (grilaje, benzi separatoare etc.) pentru separarea clară a traseelor de acces, respectiv de defluire a elevilor şi personalului didactic faţă de persoanele programate pentru vaccinare în locaţiile respective”, se mai arată în hotărârea CJSU Cluj. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...