Se acționează pentru deszăpezire în mai multe județe din țară. Mai multe drumuri au fost blocate

Publicat: 08 feb. 2022, 08:38, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Se acționează pentru deszăpezire în mai multe județe din țară. Mai multe drumuri au fost blocate

Pe mai multe drumuri din judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea se acţionează marţi dimineaţă pentru deszăpezire, fiind semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare abundentă, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, se circulă în condiţii de iarnă în judeţele Braşov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Breţcu – Oituz), Prahova (DN 1 Azuga şi Buşteni) şi Vrancea (DN 2D Tulnici – limită cu judeţul Covasna). Se acţionează pentru deszăpezire.

De asemenea, se circulă în condiţii de iarnă, fără restricţii de trafic şi cu ninsoare slabă, în judeţele Bihor (DN 75 Vârtop – Nucet), Bistriţa-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuţa), Prahova (toate arterele rutiere, cu excepţia DN 1).

Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A1 Sibiu – Deva, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti – Ploieşti, se circulă în condiţiile unui carosabil umed, fără precipitaţii, cu vizibilitate bună, valorile de trafic fiind normale.

Traficul este oprit între Novaci și Rânca

Centrul INFOTRAFIC mai informează că, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16-34+800 de metri, unde se acţionează pentru deszăpezire.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Bara Sulina.

Pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale.