Se anunță încă o iarnă grea pentru bucureșteni. Cât s-a reabilitat din rețeaua de termoficare

Doar 15 din cei o mie de kilometri ai rețelei de termoficare au fost reabilitați în cele 11 luni, de la schimbarea primarului general, acestora adăugându-se alţi câțiva kilometri din reţeaua secundară. În aceste condiții, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că va fi „puţin mai bine decât iarna trecută”.

E nevoie de (reabilitare pe – n.r.) toată reţeaua de o mie de kilometri, minus să spunem, 50-60 care s-au făcut în ultimii 10 ani. Din cauza acestor proceduri pe care trebuie să le urmăm în administraţia publică poţi doar să începi azi, ca să faci peste un an, un an şi jumătate, doi. Ce am reuşit noi să facem a fost pe de o parte să semnăm acel contract cu Comisia Europeană pentru 210 kilometri, 300 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că, începând din primăvară, avem front larg de lucru pentru a schimba 210 kilometri”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri seară, la TVR.

Edilul susține că au fost făcute la timp, pe perioada verii, toate reviziile pe reţeaua de termoficare, atât pe reţeaua de producţie, cât şi în ceea ce priveşte reparaţiile avariilor.

Iarna asta va fi puţin mai bine decât iarna trecută. Asta nu înseamnă că această reţea, care are 50 de ani, nu o să crape iarna asta, din păcate. O să crape şi atunci când o să crape locuitorul nu o să aibă apă caldă, căldură o zi-o zi şi jumătate, cât durează reparaţia„, a susţinut Nicuşor Dan.

Întrebat dacă există riscul de avarii majore, edilul a răspuns: „Când ai o instalaţie şi de producţie şi de transport care are 50 de ani, nu poţi să prevezi niciodată ce se poate întâmpla„.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole