Se dau tichete sociale pentru Paște 2024! Vezi dacă te încadrezi

Publicat: 16 mart. 2024, 21:00, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Se dau tichete sociale pentru Paște 2024! Vezi dacă te încadrezi
Se dau tichete sociale pentru Paste 2024

Autoritățile încep distribuirea tichetelor sociale pentru Paște 2024. Vezi în rândurile de mai jos care sunt criteriile de acordare și ce sume puteți primi!

Încep înscrierile pentru tichetele sociale de Paște 2024! Autoritățile locale au pregătit totul, iar startul înscrierilor se dă în luna martie. Centrele de Asistență Socială din țară știu care sunt criteriile de acordare.

Ce valoare au tichetele sociale pentru Paște 2024

Tichetele pentru paște pot fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente și au o valoare de 250 de lei. Este ultimul an în care puteți beneficia de această sumă, deoarece în perioada 2025-2027 contravaloarea tichetelor va scădea la jumătate, până la 125 de lei.

Mai exact, românii pot să depună cererile pentru obținerea tichetelor sociale pentru Paște începând cu data de 18 martie 2024, la Direcțiile de Asistență Socială din țară.

Categoriile vizate de obținerea ajutorului social sunt în general pensionarii cu venituri mici. Venitul lunar net și alte criterii specifice sunt cele care stabilesc eligibilitatea, iar dosarul trebuie să conțină copii ale actului de identitate și ale cuponului de pensie din luna anterioară.

Ca să fie eligibili, beneficiarii tichetelor sociale pentru Paște trebuie să se încadreze în aceste categorii:

  • Persoane cu handicap grav sau accentuat, care nu sunt instituționalizate
  • Pensionari, persoane invalide, veterani, văduve de război, deportați, foști prizonieri, supraviețuitori ai persecuției politice, eroi martiri ai revoluției, orfani, cu venituri nete lunare de până la 2053 lei pentru persoana singură și de până la 1386 lei pe membru de familie
  • Șomeri înregistrați (cu sau fără indemnizație de șomaj), cu venituri nete lunare de până la 2053 lei pentru persoana singură și de până la 1386 lei pe membru de familie
  • Beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei
  • Victime ale traficului de persoane
  • Victime ale violenței domestice