Se întâmplă global: Oamenii nu își mai suțin GUVERNELE

Epidemia, care s-a soldat cu cel puţin 639.981 de morţi în lume, provoacă o eroziune a susţinerii populaţiilor din cauza reacţiei guvernelor lor la criză, potrivit unui studiu internaţional publicat sâmbătă de către KekstCNC.

De exemplu, doar 35% dintre britanicii chestionaţi evaluează în mod pozitiv acţiunea guvernului lui Boris Johnson – cu trei puncte procentuale mai puţini decât în iunie. În Anglia, o obligativitate a purtării măştii în magazine şi supermarketuri a intrat în vigoare, iar piscinele şi sălile de sport urmau să fie redeschise sâmbătă.

Până în Japonia

Susţinerea puterilor publice a scăzut şi în Statele Unite – 44% nemulţumiţi – sau în Japonia, unde peste un subiect din doi (51%) consideră că autorităţile gestionează rău criza. Francezii, în schimb, sunt mai mulţumiţi – cu şase puncte procentuale în plus – de acţiunea Guvernului, deşi rămân nemulţumiţi (41%).

Măsurile sanitare împotriva noului coronavirus se reiau – controale ale călătorilor în Europa, restricţii vizând studenţi străini în Statele Unite, purtarea obligatorie a măştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...