Se întâmplă în România: Inginerii, de negăsit!

Companiile din Timișoara plănuiesc să angajeze cel puțin 1.000 de ingineri în următoarele 6 luni, potrivit rectorului Universității Politehnice Timișoara, Florin Drăgan.

Există însă o problemă, menționată de rector pentru RFI: Companiile respective „nu îi găsesc (n.r. – pe ingineri) în piață. Unele firme recrutează chiar și de la 300 de km distanță”. 

Piața muncii din vestul țării are nevoie de ingineri. Companiile au pornit o campanie amplă de recrutare pentru a duce la capăt proiectele asumate sau pentru a dezvolta produse noi. Rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan, a anunțat, după o discuție cu antreprenorii, că firmele din zonă doresc să angajeze peste o mie de ingineri până la finalul anului.

„Ofertă” pentru absolvenții de liceu

În plus el a precizat că unele firme cu sediul în Timișoara caută acum oameni chiar și la 300 de kilometri distanță. În calitate de rector, el afirmă că Universitatea Politehnica Timișoara și-a adaptat oferta educațională, în această vară fiind disponibile la licență  2.100 de locuri – în regim fără taxă  și 1.450 de locuri la masterat.

Absolvenții de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat și au aptitudini în zona de IT sau inginerie, pot urma una dintre specializările noi ale Universității Politehnica Timișoara, care are acreditate specializări orientate spre necesarul actual de pe  piața muncii, mai adaugă Florin Drăgan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...