Se poate: Muncitorul cibernetic de la Ford

Sunt dezvoltați de firma de robotică Boston Dynamics și au în dotare o cameră 360 de grade, ceea ce le permite să evite obstacolele din jur. Pot să urce scări sau să ajungă în zone greu accesibile.

Ford a “angajat” primii roboţi cu patru picioare, la fabrica din Michigan. Un asemenea “muncitor” cibernetic – poreclit Fluffy- arată ca un câine şi îi ajută pe ingineri să optimizeze spaţiul ca să facă loc pentru noi linii de producţie. În plus, nu riscă să fie electrocutat sau radiat, potrivit RFI.

Și alte modele, specializate pentru diverse sarcini de lucru

Această maşinărie i-a costat pe cei de la Ford peste 74 de mii de dolari. În afara lui Fluffy, cei de la Ford utilizează şi un alt robot – Spot, tot pentru sarcini asemănătoare, de la aceeaşi companie.

Compania Ford a început deja utilizarea lor în fabrica din Michigan şi consideră această inovaţie ca fiind foarte utilă pentru eficientizarea activităţii în producţie. Cunoscuta companie specialzată în tehnologie de vârf, Boston Dynamics, comercializează mai multe tipuri de roboţi. Pe lângă robotul-câine, specialiștii mai au şi alte modele, specializate pentru diverse sarcini de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole