Se prelungește starea de alertă pe teritoriul României. Se închid mall-urile în week-end?

Starea de alertă pe teritoriul României se va prelungi pentru încă 30 de zile. Premierul Florin Cîțu a făcut precizări referitoare la noile restricții care vor intra în vigoare.

Șeful Guvernului a menționat că odată cu prelungirea stării de alertă se va extinde și interdicția de a circula pe timpul nopții. Florin Cîțu spune că oamenii nu vor mai avea voie să iasă din case începând cu ora 22.00.

Premierul a mai menționat că s-a ridicat problema ca mall-urile să fie închise pe timp de week-end, însă propunerea nu a fost acceptată.

„Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22.00 să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea.  

Magazinele vor fi deschise până la 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialiști în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcția asta.

Știu că există mai multe persoane care încearcă să restricționeze, dar eu cred că acum România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin.

Nu luăm în calcul niciun lockdown. Și înainte de Crăciun ați fost bombardați cu informații că va fi lockdown în România, nu a fost luat și lucrurile merg foarte bine.

Au fost estimări că vom avea 10.000 de cazuri de infectare în martie, nu suntem acolo. Estimările sunt estimări, nu s-au adeverit”, a spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole