Se schimbă clima în mod dramatic? Cât de frecvente ar putea deveni valurile extreme de căldură

Majoritatea studiilor legate de valurile de căldură arată că acestea vor fi mai intense, odată cu trecerea timpului, la nivel mondial. Potrivit specialiștilor în meteorologie, fenomene care erau catalogate drept ipotetice în trecut, au devenit acum realitate!

Un grup de oameni de ştiinţă a avertizat recent, că valurile extreme de căldură ar putea deveni de 20 de ori mai frecvente în a doua jumătate a secolului, dacă emisiile de carbon nu sunt reduse urgent. Studiul, publicat în revista Nature Climate Change, a fost realizat in contextul în care organismul ştiinţific internaţional pentru gestionarea modificărilor climatice, IPCC, se va întruni, pentru a revizui rapoartele ştiinţifice pe tema evenimentelor meteorologice extreme, potrivit BBC.

Clima mondială poate fi influențată dramatic

Emisiile de dioxid de carbon pot influenţa dramatic clima mondială. La modul general, oamenii de știință avertizează că valurile de căldură vor fi cel mai important fenomen sever din viitor,  chiar mult mai important decât tornadele. Ele afectează arii foarte mari, iar organismul uman se adaptează mai greu la aceste noi condiții.

Tornadele pot să afecteze foarte sever regiuni relativ înguste dar, potrivit cercetătorilor, valurile de căldură depășesc ca severitate furtunile puternice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...