Se schimbă clima în mod dramatic? Cât de frecvente ar putea deveni valurile extreme de căldură

Majoritatea studiilor legate de valurile de căldură arată că acestea vor fi mai intense, odată cu trecerea timpului, la nivel mondial. Potrivit specialiștilor în meteorologie, fenomene care erau catalogate drept ipotetice în trecut, au devenit acum realitate!

Un grup de oameni de ştiinţă a avertizat recent, că valurile extreme de căldură ar putea deveni de 20 de ori mai frecvente în a doua jumătate a secolului, dacă emisiile de carbon nu sunt reduse urgent. Studiul, publicat în revista Nature Climate Change, a fost realizat in contextul în care organismul ştiinţific internaţional pentru gestionarea modificărilor climatice, IPCC, se va întruni, pentru a revizui rapoartele ştiinţifice pe tema evenimentelor meteorologice extreme, potrivit BBC.

Clima mondială poate fi influențată dramatic

Emisiile de dioxid de carbon pot influenţa dramatic clima mondială. La modul general, oamenii de știință avertizează că valurile de căldură vor fi cel mai important fenomen sever din viitor,  chiar mult mai important decât tornadele. Ele afectează arii foarte mari, iar organismul uman se adaptează mai greu la aceste noi condiții.

Tornadele pot să afecteze foarte sever regiuni relativ înguste dar, potrivit cercetătorilor, valurile de căldură depășesc ca severitate furtunile puternice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...