Se schimbă regulile pentru cetățenii care vor să călătorească în Grecia

Începând din 20 noiembrie, pentru a călători în Grecia vor trebui respectate noi reguli, conform anunțului Ministerului Afacerilor Externe.

Toți cetățenii străini care vor să călătorească în Grecia trebuie să se supună unui nou set de reguli.

Noile reguli

Toate persoanele care intră în Grecia prin punctul de frontieră Promachonas vor fi testate pentru Covid-19. Testul va fi rapid, iar rezultatul acestuia va fi emis imediat. Doar persoanele testate negativ pentru coronavirus își vor continua călătoria. Conform Ministerul de Externe, măsura are caracter suplimentar.

Nu vor fi testați pentru Covid-19 transportatorii de marfă.

În continuare este în vigoare obligativitatea ca cetățenii să prezinte la vamă un test negativ tip PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie.

De asemenea, toți cetățenii care intenționează să călătorească în Grecia trebuie să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înainte de călătorie.

„MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe  măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19”, transmite ministerul de Externe printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...