Se scumpesc alimentele. Ce îi așteaptă pe români în această toamnă

Pandemia a dus la o creștere semnificativă a prețurilor alimentelor. Mai mult, se anunță scumpiri record la toate produsele în perioada următoare.  

Explozia prețurilor la energie și gaze, dar și importurile masive din ultima perioadă se vor reflecta și în prețurile de la raft, care vor crește îngrijorător de mult în următoarele 3 luni, potrivit Realitatea. 

Experții din domeniu ne avertizează că toate alimentele se vor scumpi cu 10-12% în următoarea perioadă. Există însă categorii de alimente care vor avea parte de scumpiri și mai mari. Spre exemplu, lactatele se vor scumpi cu aproximativ 15% în următoarele 3 luni. De asemenea, carnea și preparatele din carne de porc vor avea parte de majorări de 20-25%. 

Totodată, produsele de panificație, din care face parte și pâinea, vor suferi și ele creșteri de până la 25%. Spre exemplu, o pâine care acum costă 1,5 lei, în curând va ajunge la 2 lei. 

Experții spun că în următoarele 3 luni vom resimți aceste scumpiri la raft. Așadar la iarnă, pe lângă facturile foarte mari pe care le vom avea de achitat, și alimentele vor fi extrem de scumpe. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...