Sebastian Burduja: Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a reușit să pună lucrurile la punct și să înceapă să livreze proiecte

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat joi că ministerul pe care îl conduce a reuşit „să pună lucrurile la punct şi să înceapă să livreze proiecte, politici şi programe”, menţionând în acest sens cloud-ul guvernamental şi digitalizarea serviciilor publice.

„Ceea ce ministerul a reuşit este să pună lucrurile la punct şi să înceapă să livreze proiecte de acte normative, politici, programe şi proiecte. Sigur, vorbim despre cloud, un mega-proiect guvernamental de jumătate de miliard, vorbim despre digitalizarea serviciilor publice, despre interoperabilitate. Dar dincolo de aceşti termeni mari, vorbim despre o viaţă mai uşoară pentru oameni, dar şi pentru dumneavoastră, pentru administraţiile locale”, a afirmat Burduja la reuniunea Ligii aleşilor locali ai PNL, desfăşurată la Poiana Braşov, unde a prezentat bilanţul celor şase luni de guvernare în coaliţie.

El a precizat că a preluat mandatul în urmă cu trei săptămâni şi că bilanţul reflectă şi munca desfăşurată de predecesorii săi.

Ministrul a spus că, în zona de cercetare, va fi derulat cel mai amplu program de reformă a domeniului, construit împreună cu experţii Comisiei Europene.

„Cercetarea românească va premia performanţa şi va putea să livreze tehnologii valoroase pentru piaţa liberă. Aşadar, suntem un minister mai aparte. (…) Programele pe care le implementăm în general nu au beneficiari autorităţile publice locale, avem într-adevăr un singur program pentru biblioteci judeţene şi mediul rural, pe care le dorim transformate în hub-uri digitale, un program de 30 de milioane de euro. Dar avem, pe de altă parte, foarte multe fonduri: 1,9 miliarde doar pe componenta de digitalizare prin PNRR”, a mai spus Burduja, transmiţând aleşilor locali să facă parteneriate cu cei din mediul privat care sunt eligibili pentru aceste programe.

În acest context, a transmis aleşilor locali să facă echipă pentru „a scăpa de dosarul cu şine”.

„Închei cu următorul gând: lumea se schimbă, viteza transformărilor la nivel global este mai mare decât oricând. România şi Partidul Naţional Liberal au opţiune simplă: fie se sperie în faţa acestor schimbări, în faţa acestor noi tehnologii, fie ne urcăm pe acest val şi facem un salt în dezvoltare de care această ţară are nevoie. Partidul Naţional Liberal nu a fugit niciodată din calea unui viitor în schimbare; din contră, şi l-a asumat şi, după cum a spus şi preşedintele nostru, premierul României, România rezilientă depinde de un Partid Naţional Liberal rezilient. Deci, vă rog să facem echipă pentru viitorul României, vă rog să scăpăm de dosarul cu şine şi să punem România pe şine”, a adăugat Burduja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...