Secretarul de stat de la Sănătate, Andrei Baciu, pe coperta Times of Africa: Cover story

Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu a apărut pe coperta revistei Times of Africa.

În articolul care i s-a dedicat, Andrei Baciu vorbește despre impactul pandemiei de Covid-19 în România, despre măsurile luate de autorități și despre campania de vaccinare a României ca „un exemplu direct de bune practici în regiune” și despre „conducerea puternică a președintelui țării”.

Câteva fragmente din răspunsurile lui Andrei Baciu din interviul acordat Times of Africa:

România a dovedit că are capacitatea instituțională de a acționa rapid, în timp util și eficient pentru a limita răspândirea pandemiei. Sub conducerea puternică a președintelui țării și cu o echipă dedicată, cu angajament și responsabilitate, am reușit să construim încredere, să gestionăm anxietatea și să încurajăm un sentiment de profesionalism și orientare comunitară într-o perioadă extraordinar de dificilă.

România este un exemplu regional pozitiv al modului în care, luând măsuri cuprinzătoare, coordonate și în timp util, poate fi gestionată această urgență fără precedent. În pofida faptului că această pandemie nu este lipsită de provocări atât pentru autoritățile naționale, cât și pentru societate, România s-a descurcat foarte bine, dovedindu-și capacitatea instituțională de gestionare a crizelor, solidaritatea comunității și foarte importantă, devotamentul eroic al lucrătorilor din domeniul sănătății români și conducerea puternică a Președintelui român.

Am reușit să depășim barierele dezinformării și ezitarea profundă și înrădăcinată față de vaccinare și să implementăm o campanie de vaccinare de succes comunicând intens și transparent despre procedurile de implementare a campaniei de vaccinare.

Campania de vaccinare a României este un exemplu direct de bune practici în regiune. Această poveste de succes este unul dintre cele mai bune impulsuri în sprijinul proiectului de sănătate al Uniunii Europene. România avansează bine în implementarea vaccinurilor și acest lucru se datorează și faptului că mecanismul comun de achiziții publice din UE oferă rezultate promițătoare.

Într-o postare pe Facebook în care vorbește despre articolul în cauza și coperta Times of Africa, Andrei Baciu vorbește în general de campania de vaccinare și despre ajutorul care trebuie acordat continentului african.

„In Africa a ajuns până acum un procent inacceptabil de mic de doze de vaccin anti-COVID -19. Campania de vaccinare trebuie să avanseze, chiar dacă situat̗ia epidemiologică s-a îmbunătăt̗it în unele t̗ări. Este extrem de important să ne asigurăm că tot̗i oamenii de pe planetă au acces în mod echitabil la vaccinuri anti-Covid-19 sigure s̗i eficiente, indiferent de continentul unde se află sau de resursele financiare de care dispune fiecare stat în parte. La nivel mondial, campania de vaccinare împotriva Covid-19 este cel mai mare test moral din vremurile noastre”, a scris Baciu.

„România este implicată, atât împreună cu celelalte state membre Europene sub egida – „Team Europe”, cât s̗i prin demersuri individuale, în eforturi umanitare de sprijinire a celorlalte nat̗iuni care au nevoie de vaccinuri.

La nivel global există o singură prioritate: accesul echitabil la vaccinuri sigure s̗i eficiente. Trebuie să continuăm eforturile împreună pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă, fără acces la vaccinuri. România act̗ionează în solidaritate s̗i unitate s̗i ca atare, a donat deja peste 400.000 de doze de vaccin Republicii Moldova. Ca parte a Uniunii Europene, vom continua să sust̗inem eforturile internat̗ionale, donând sau revânzând vaccinuri altor t̗ări s̗i regiuni care au nevoie. „Team Europe” a anunt̗at deja că îs̗i propune să doneze cel put̗in 100 de milioane de doze t̗ărilor cu venituri mici s̗i medii până la sfârs̗itul anului 2021”, a mai spus Baciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...