Sector 1: ANAF, sesizat privind restaurantele care rămân deschise după suspendarea activităţii

Primăria Sectorului 1 sesizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să confişte banii obţinuţi ilegal de la restaurantele care au rămas deschise până la data autorizării, deşi Poliţia Locală a decis suspendarea activităţii lor, a anunţat edilul Clotilde Armand.

„Ce facem la Sectorul 1 este o premieră în România: încasările teraselor, restaurantelor, cluburilor şi barurilor care aleg să rămână deschise pentru clienţi până la data autorizării, după ce Poliţia Locală le-a suspendat activitatea, vor fi confiscate şi virate la bugetul de stat”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Ea a precizat că a sesizat ANAF să confişte de la un restaurant din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce administratorii au ignorat dispoziţiile Poliţiei Locale Sector 1 de suspendare a activităţii.

„Am mai sesizat ANAF-ul cu alte două astfel de cazuri, un restaurant şi un bar situate în zona centrală, iar suma totală care urmează să fie confiscată de la cele trei unităţi de alimentaţie publică este de aproximativ 8 milioane de lei”, a afirmat Armand.

Potrivit edilului Sectorului 1, este vorba de o prevedere legală pe care primarii din întreaga ţară o au la dispoziţie, dar pe care nu o aplică din diverse motive.

Clotilde Armand a menţionat că prevederi din OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă stipulează că „desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial în perioada suspendării activităţii comerciale se sancţionează cu amendă, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat”.

Ea a declarat că, în prezent, în evidenţele Poliţiei Locale sunt aproximativ zece unităţi care funcţionează în continuare, deşi au activitatea suspendată, dintre care cinci în incinta Parcului Herăstrău, zonă în care autoritatea locală este sesizată frecvent că se tulbură liniştea publică.

„Vom aplica aceeaşi procedură de sesizare a ANAF şi în cazul acestora, fără nicio discriminare! Tot ce au încasat în această perioadă sunt venituri ilicite care trebuie să ajungă la bugetul de stat”, a adăugat Clotilde Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...