Sectorul 6 cere CGMB pentru înființarea unei societăți cu atribuții în sortarea și valorificarea deșeurilor

Consilierii generali ai Capitalei vor lua o decizie, miercuri, legat de împuternicirea Consiliului Local Sector 6 de a înfiinţa o societate cu răspundere limitată cu capital integral public, pentru sortarea, tratarea, preluarea şi valorificarea materială şi energetică a deşeurilor.

Potrivit raportului de specialitate, autorităţile locale ale Sectorului 6 consideră că desfăşurarea acestor activităţi va îmbunătăţi calitatea serviciului public de salubrizare.

Conform documentaţiei întocmite de Primăria Sectorului 6, reducerea cantităţilor de deşeuri depozitate se poate realiza prin creşterea gradului de sortare, iar faptul că Sectorul 6 nu dispune de o staţie de sortare proprie pentru îndeplinirea ţintelor de reciclare şi de reducere a cantităţilor de deşeuri depozitate impune necesitatea construirii unei astfel de instalaţii.

„De asemenea, se impune existenţa în Sectorul 6 a unor instalaţii pentru rezolvarea problemelor generate de existenţa unor cantităţi foarte mari de deşeuri vegetale şi de deşeuri din construcţii, provenite de la spaţiile verzi şi, respectiv, de la lucrările de construcţie, de pe domeniul public sau privat”, prevede sursa citată.

Se menţionează, totodată, că înfiinţarea unei societăţi comerciale ar permite controlul direct al Sectorului 6 în ceea ce priveşte managementul deşeurilor şi eliminarea obiectivului de maximizare a profitului, specific operatorilor privaţi. Totodată, Sectorul 6 are instrumentele directe pentru co-interesarea celorlalţi actori implicaţi în procesul de salubrizare (administraţia locală, operatori de salubritate, populaţie, instituţii publice, agenţi economici) pentru îndeplinirea ţintelor de reciclare şi reducere a depozitării. De asemenea, autoritatea locală ar obţine venituri din valorificarea reciclabilelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...