Șefii Jandarmeriei, chemați în calitate de suspecți într-un dosar instrumentat de DNA

Sefii Jandarmeriei Române ar urma să fie chemați în calitate de suspecți la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Prejudiciul creat este de aproximativ 80.000 de lei.

Conform informațiilor Digi24, dosarul a fost deschis de DNA în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Șefii Jandarmeriei și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și ar fi încasat încasat ilegal zeci de mii de lei. Este vorba despre șeful Jandarmeriei, colonelul Bogdan Enescu, și doi foști șefi – colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea.

Doar șeful Jandarmeriei și-ar fi aprobat ilegal 900 de ore suplimentare de muncă, prejudiciul fiind de circa 40.000 de lei. De asemenea, acesta ar fi aprobat și orele suplimentare în cazul celor doi subalterni.

Cei trei urmează să se prezinte, săptămâna viitoare, la DNA. În acest dosar liderii din Jandarmerie sunt suspectați de uzurparea funcției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...