Șeful ATI din Spitalul Călărași prins drogat. Ce consumase (VIDEO)

Publicat: 02 nov. 2022, 10:30, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Șeful ATI din Spitalul Călărași prins drogat. Ce consumase (VIDEO)

Dr. Emerich Kovacs – șeful secției ATI a fost prins drogat la volan. Medicul în vârstă de 37 de ani consumase ceva „tare”. Acum este cercetat penal.

Conform IPJ Călărași, incidentul a avut loc marți, 1 noiembrie, în jurul orei 16.50, La un control de rutină, polițiștii din Călărași au depistat pe strada Flacăra, un bărbat pozitiv la THC-5 (cannabis).

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină. Șoferul este dr. Emerich Kovacs, medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă, din municipiul Slobozia, județul Ialomița. Medicul profesează de mai mulți ani la Călărași, imediat după terminarea rezidențiatului obținând un post la spitalul de pe malul Borcei.

Șeful ATI din Spitalul Călărași prins drogat la volan. Acum are dosar penal

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, a anunțat IPJ Călărași.

Miercuri, 2 noiembrie, reprezentanții spitalului vor formula o poziție oficială în legătură cu acest incident.

Ce este canabisul

Cannabisul sau cânepa este o plantă răspândită în regiunile cu climă temperată. Planta este utilizată medical și în industria textilă, pentru producerea de haine, funii etc. Ca drog, cannabisul este produs sub mai multe forme: marijuana (amestec de frunze, tulpină, semințe), hașiș (rășină obținută din mărunțirea plantei, care seamănă cu plastilina) sau ulei.

Cannabisul are efecte multiple. În funcție de persoană sau de situație, poate fi stimulant, depresor sau halucinogen.