Șeful COSR, comisarul șef de poliție Mihai Covaliu, „tradus” la avere de soție

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), comisarul șef de poliție Mihai Covaliu, joacă de-a v-ați ascunselea cu veniturile obținute anual de la Ministerul de Interne și forul olimpic, dar, soția sa a scos la vedere ce bani intră în conturile familiei Covaliu.

Covaliu, mult mai bine remunerat decât Klaus Iohannis

Potrivit declarației de avere aferente anului fiscal 2021, șeful COSR, comisarul șef de poliție Mihai Covaliu,a beneficiat de o indemnizație anuală de conducere de la forul olimpic românesc de 190.000 de lei, ceea ce a reprezentat 15.865 de lei pe lună, adică vreo 3.300 de euro.

Practic, acesta este mai bine remunerat de la COSR decât președintele României, Klaus Iohannis, care primește lunar vreo 3.050 de euro. În schimb, mai beneficiază de o rentă viageră anuală de 125.760 de lei, adică de 10.480 de lei, reprezentând vreo 2.200 de euro.

Numai că bosul COSR a refuzat să-și declare venitul obținut de la Clubul Sportiv Dinamo București controlat de Ministerul Afacerilor Interne, dar a fost dat de gol de soția sa, Clara-Irina, care este antrenoare la acest club.

Ea a menționat în declarația de avere că soțul său a încasat în 2021 de la Ministerul Afacerilor Interne suma de 71.442 de lei, adică 5.953 de lei pe lună, reprezentând circa 1.250 de euro. Asta înseamnă că în conturile comisarului șef de poliție Mihai Covaliu au intrat anul trecut suma de 387.588 de lei, adică vreo 80.000 de euro, ceea ce înseamnă vreo 6.700 de euro pe lună.

Poate totuși Agenția Națională de Integritate (ANI) va scana smecheria ieftină făcută de comisarul șef de poliție Mihai Covaliu în declarația sa de avere?

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole