Șeful DSU, despre cazul de la Constanța: Nu comentez imaginile

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că nu comentează imaginile cu intervenția ISU Dobrogea de la incendiul care a avut loc recent la un bloc din centrul Constanței, în urma căruia o femeie a murit.

Șeful DSU a precizat că în urmă cu trei ani existau doar câteva autoscări la nivelul întregii țări.

„Am discutat și cu ministrul Bode (Lucian Bode, ministrul de Interne – n.r.), s-a format un grup de lucru care va face o analiză și va oferi o analiză amplă.  E format din personal de la DSU de la IGSU și de la câteva inspectorate, unele care au perne, altele nu au perne. Si să spună opinia lor și ce ar trebui schimbat(…)„Autoscara care era defectă la Constanța și care era in apropierea incendiului face parte de un program transfrontalier și a fost achiziționată în 2010 – 2012. Celelate 3 primite de Constanța sunt achiziționate recent prin fonduri eurpene(…)O autoplatformă ajunge la 800-900 de mii de euro o mașină, iar o autoscară constă între 400 și 600 de mii de euro, depinde de capabilitățile ei”, a declarat Raed Arafat. 

Șeful DSU a mai spus că în urmă cu câțiva ani existau echipamente achiziționate în anii 70 și 80.

Dacă luăm situația de acum 3 ani, eram cu 4 jud fără nicio autoscara, cu vreo 12-14 scări cumpărate după 2010 și restul erau autoscări din anii 80 și 70. După ce s-au alocat fonduri europene în 2017, cele 600 de milioane de euro, unul din programe era dotarea cu autoscari. Au intrat peste 80 de autoscari noi în IGSU, nu sunt județe fără autoscari, sunt doar localități care le mai dețin pe cele vechi„, a mai spus Arafat. 

Întrebat și de intervenția pompierilor de la incendiul din Constanța, Arafat a spus: „Nu comentez imaginile, dar colegii care au fost acolo vor elabora un raport. Astăzi veți avea raportul IGSU și măsurile care vor fi dispuse. Urmează să răspundă IGSU la această întrebare. Dacă noi am fi considerat că totul a fost perfect nu era trimisă o echipă de anchetă. Faptul că este trimisă acolo o echipă înseamnă că ceva nu a mers corect. Unul dintre aceste lucruri este raportarea greșită către noi, ni s-a dat o oră pe care noi am comunicat-o, pentru ca ulterior să găsim că nu asta a fost o ora. Rezultatele vor veni astăzi într-un comunicat din partea IGSU”.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...