Şeful Enel aşteaptă informaţii privind vânzarea subsidiarei din Rusia către Lukoil

Enel SpA nu are indicii privind momentul în care poate finaliza vânzarea subsidiarei sale din Rusia, a afirmat directorul general al companiei italiene de utilităţi, Francesco Starace, adăugând că potenţialul cumpărător Lukoil caută să obţină autorizaţiile necesare, transmite Reuters.

„Lukoil a depus cererea … şi aşteptăm răspunsul”, a declarat Starace, la Forumul de afaceri Ambrosetti Forum din nordul Italiei.

În iunie, Enel anunţa că a ajuns la un acord cu Lukoil şi fondul de investiţii Gazprombank-Frezia privind vânzarea unei participaţii de 56,43% la Enel Rusia, pentru aproximativ 137 milioane de euro.

Subsidiara rusă a Enel este pe o listă preliminară a companiilor pe care investitorii din aşa-numitele ţări neprietenoase nu le pot vinde anul acesta, dacă nu obţin o permisiune specială.

Ulterior, autorităţile de la Moscova au introdus noi cerinţe, cerând ca potenţialul cumpărător să solicite de asemenea autorizaţie pentru achiziţionarea activelor.

Enel are în Rusia două parcuri eoliene şi trei centrale electrice pe bază de gaze, iar în martie a anunţat că explorează opţiunile privind aceste active, după invadarea Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...