Senatorul Florian Bodog rămâne fără imunitate parlamentară

Plenul Senatului a dezbătut și votat solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Senatorul rămâne astfel fără imunitate parlamentară.

Din 123 de voturi exprimate, 98 au fost pentru ridicarea imunității și 24 împotrivă.

„Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu-mi este frică de justiţie şi am încredere în justiţia din România”, a afirmat Bodog, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA.

El a adăugat că imunitatea parlamentară nu trebuie privită ca un privilegiu.

„Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul”, a spus senatorul PSD, citat de Agerpres.

Context

Infracțiunile vizate sunt de abuz în serviciu, în formă continuată. Conform procurorilor, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul, deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi semnat foile colective de prezență. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Pe 23 septembrie 2019, Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog. În favoarea cererii s-au pronunţat 30 de senatori, 82 au votat împotrivă şi patru s-au abţinut.

În prezent, Bodog este senator (PSD), la al treilea mandat consecutiv.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole