Separarea Flutur-ilor din nordul Moldovei

De ani de zile două județe din nordul Moldovei-Suceava și Botoșani, erau controlate de familia baronului PNL-PDL-PNL Gheorghe Flutur, dar după alegerile locale din 2020, Botoșaniul a ieșit din sfera de influență a acestuia.

Între 2008 și 2012, Gheorghe Flutur a fost președintele Consiliului Județean Suceava, în timp ce vărul său, Cătălin Flutur, care a avut același traseu politic ca și el, a fost primar al municipiului Botoșani din 2004 până în 2012. Între 2012 și 2016, amândoi au luat o pauză de administrare a județului Suceva și, respectiv, municipiul Botoșani.

Dar, în 2016, cei doi au revenit la butoanele celor două unități administrative. Numai că, la alegerile din 2020, Cătălin Flutur a pierdut Primăria Botoșani, în timp ce Gheorghe Flutur a mai luat un mandat în fruntea CJ Suceava. Ca urmare a acestei situații relațiile dintre cei s-au răcit foarte mult, mai exact Gheorghe Flutur s-a lepădat de vărul său Cătălin Flutur.

Elocvent în acest sens a fost momentul de săptămâna trecută petrecut la Botoșani, unde Gheorghe Flutur a participat la ședința organizației județene PNL condusă de deputatul Costel Șoptică. ”Să mă mai lase în pace și Cătălin cu telefoanele pentru schimbarea prefectului. M-a înnebunit cu telefonele și nu îi mai răspund. Să fie clar. Eu nu vreau să-l susțin pe omul pe care-l vrea el să fie pus prefect”, le-a spus Gheorghe Flutur celor prezenți la întâlnirea de la Botoșani. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole