Serviciile Secrete din Ucraina au prins doi asasini plătiți. Ei ar fi trebuit să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful direcției de informații militare

Conform Serviciilor Secrete din Ucraina, (SBU), citate de ziarul britanic The Guardian, ministrul Apărării ucrainene a fost vizat de un grup rus pentru a fi asasinat. Împreună cu ministrul Oleksiy Reznikov, urma să fie omorât și șeful direcției de informații militare, Kyrill Budanov.

Planurile criminale au fost dejucate de SBU. Ceea ce înseamnă că, la fel ca în toate războaiele, și în cel din Ucraina nu se dau lupte doar pe front, ci și în spatele acestuia. Agenții SBU i-au arestat deja pe suspecți. Ei sunt doi bărbați angajați de serviciile secrete ale Moscovei, unul e rezident în regiunea Lugansk și altul în capitala Kiev.

Pentru misiunea în care au fost angajați, asasinii trebuiau să primească până la 150.000 de dolari pentru fiecare victimă. Bărbatul rezident în regiunea Lugansk a intrat în Ucraina din Belarus și a fost reținut în orașul Kovel, din nord-vestul Ucrainei, împreună cu cel din Kiev, se arată într-un comunicat.

SBU a fost în centrul atenției în ultimele săptămâni după ce președintele Volodimir Zelenski a fost forțat să-l concedieze pe procurorul general, pe motiv că există zeci de cazuri de procurori din subordinea sa, care colaborează cu Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...