Serviciu de droguri la domiciliu pentru elevi, ignorat de poliție

Să comanzi droguri la domiciliu este la fel de simplu, pentru un elev, cum ar fi să comanzi o pizza sau orice produs legal. Un mesaj pe canalul Telegram și, în câteva minute, „curierul” e la ușă sau îți aruncă marfa peste gard, dacă părinții te țin închis în casă. Anunțate de caz, autoritățile nu par să grăbească prea tare ancheta: până acum nu au fost audiați nici măcar reclamanții sau martorii.   

La 15 ani, Violeta a experimentat aproape tot în materie de stupefiante: de la GHB (drogul violului) la cocaină sau heroină. Părinții ei, oameni de afaceri în Popești Leordeni, lângă Capitală, au făcut tot ce au putut pentru a o opri, inclusiv au internat-o pentru trei luni într-o clinică de dezintoxicare. Degeaba: traficanții rămân la un click distanță și îi aruncă peste gard „marfa”.

Anunțată de caz, poliția nu spune în ce punct a ajuns cu ancheta; dacă a pornit-o, pare să fie extrem de discretă, din moment ce nu a ajuns cu audierile nici măcar la reclamanți.

„Stai să luăm o porție”

„-Ești?

– Sunt, da.

– Dacă nu mi-ai dat GHB-ul, poți să-mi dai măcar banii înapoi?

– Ba am fost plecat puțin din Ro câteva zile și prins cu altele, nu ți-am mai scris. Voiam să scuze, nu a fost arzeală. J

– Nu îmi făceam griji.

– Pot să îți aduc acum, dacă vrei.

– Păi nu ies.

– Și ai timp să și stai să luăm o porție”  

Acesta este genul de mesaje din Violeta și unul dintre dealerii care-i aduc stupefiantele la domiciliu.

Ancheta se lasă așteptată

Încă de la sfârșitul anului trecut, familia Violetei a depus o sesizare penală împotriva acestui traficant și a altui dealer care întreținea și relații sexuale cu fiica lor de doar 15 ani.

Autoritățile susțin că există o anchetă în curs, chiar dacă efectele ei nu sunt vizibile.

„Sunt convinsă că se desfășoară activități procedurale în dosar iar polițiștul organ de urmărire penală își va organiza audierile în funcție de cum consideră dânsul. Voi verifica dacă este dosarul în lucru”, ne-a transmis comisar șef de poliție Anne Marie Ciolcă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Ilfov, în subordinea căruia se află secția din Popești Leordeni.

Am încercat în ambele cazuri să aflăm ce măsuri s-au întreprins în dosar până la această dată (dacă a fost începută cercetarea penală, dacă au fost ridicate probe și dacă au fost audiați martori sau părți) dar deocamdată nu am primit nicio informație în acest sens.

Vom reveni cu răspunsul autorităților, pe măsură ce ne va parveni.

„Evadarea” la poliție

„După ce fiica mea s-a externat din clinică, l-a căutat pe numitul Marcel în scopul de a procura droguri. Având în vedere că fiica mea nu putea părăsi domiciliul, subsemnata interzicându-i acest lucru, Marcel venea la domiciliul fiicei mele și-i arunca droguri peste gardul locuinței”, arată mama fetei în sesizarea penală transmisă polițiștilor din Popești Leordeni.

Pe 10 decembrie seara, la doar câteva zile de când se externase de la dezintoxicare, tânăra a plecat pe furiș de acasă, să se întâlnească cu o prietenă și cu Marcel.

„A luat un taxi din Popești Leordeni către București, zona Băneasa. Auzind conversația telefonică dintre fiica mea și Marcel, aceștia discutând despre droguri, taximetristul nu a mai dus-o la destinație ci s-a îndreptat spre secția de poliție nr 8 și a predat-o polițiștilor”, se mai arată în sesizarea penală.

Gestul civic excepțional al taximetristului avea din păcate să fie fără un efect real. Recuperată de mamă în aceeași seară, fata a fost adusă din nou acasă. Pe urmele ei, și traficantul.

„După data de 10.12.2022, Marcel a revenit la domiciliul subsemnatei și i-a aruncat din nou droguri, în curtea casei, fiica mea plătindu-i 400 de lei, aruncați peste gard”, mai arată mama tinerei.

Numele victimei și ale traficantului au fost modificate, pentru a nu fi acuzați că afectăm bunul mers al anchetei. Restul datelor sunt cât se poate de reale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole