Serviciul Bolt de închiriere a trotinetelor electrice se extinde la Constanța

Oficialii Bolt din România au anunțat că serviciul lor de închiriere a trotinetelor electrice se extinde, după București și Cluj Napoca, la Constanța.

Odată cu lansarea din Constanța, la dispoziţia utilizatorilor Bolt se află peste 1.000 de trotinete electrice.

Potrivit Bolt, deblocarea trotinetelor Bolt costă 2 lei, iar preţul curselor începe de la 0,6 lei pe minut. Rezervarea şi pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut, iar utilizatorii pot rezerva o trotinetă pentru maximum 10 minute.

„Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze «Modul începător» atunci când folosesc o asemenea trotinetă electrică pentru prima dată şi să parcurgă setul de recomandări şi măsuri de siguranţă din aplicaţie. În plus, ei trebuie să se asigure că ţin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice, că dezinfectează mânerele acestora înainte de utilizare şi că poartă cască de protecţie. De asemenea, acestea trebuie să fie folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulţi utilizatori pe o trotinetă”, menționează oficialii Bolt.

Trotinetele companiei ating o viteză maximă de 25 km/h şi au o autonomie maximă de până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Distanța reală depinde însă de modul de utilizare.

Trotinetele, disponibile doar prin aplicația Bolt

Pentru a folosi trotinetele, constănţenii trebuie să instaleze aplicaţia de ride-hailing Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store.

Trotinetele vor fi amplasate în hub-uri de transport şi în alte locuri frecventate din Constanţa. La sosire, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferinţă lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în zona marcată pe hartă, în aplicaţie. În cazul în care utilizatorul va lăsa trotineta în afara zonei desemnate, va fi penalizat cu suma de 150 de lei.

Bolt, una dintre cele mai mari platforme europene de mobilitate, are peste 30 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 35 de ţări. Cunoscută anterior ca Taxify, este o platformă europeană de transport care are drept scop declarat ușurarea mobilității urbane. Înfiinţată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013.

Pe lângă Bolt, în marile orașe din România activează și alte companii de închiriere a trotinetelor electrice printre care, Lime, Flow sau Wolf-e.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...