Serviciul de Telecomunicații Speciale contrazice declarațiile ex-ministrului Voiculescu: „Datele morților de Covid 19 nu pot fi modificate”

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) susține că datele din cele două platforme prin intermediul cărora sunt raportate numărul de teste, numărul de infectări și numărul de decese asociate Covid-19 din România nu pot fi modificate. Fostul ministru, Vlad Voiculescu, a declarat vineri că între datele oferite de cele două aplicații, Corona Forms și Alerte MS, sunt discrepanțe mari.

Mai mult, fostul reprezentant al Guvernului afirmă că diferența între datele raportate privind decesele Covid-19 ar putea fi „de ordinul miilor”.

„Fiecare deces înregistrat în aplicație primește un ID unic, iar ulterior datele nu mai pot fi modificate. Datele oficiale prezentate de autorități, public, prin informările zilnice din bilanț, sunt cele extrase din Corona Forms.

Datele sunt introduse în Corona Forms de spitale, laboratoare și direcțiile de sănătate publică și sunt disponibile autorităților medicale. În ceea ce privește înregistrarea deceselor, pe baza datelor medicale obținute de la unitățile spitalicești, direcțiile de sănătate publică analizează și validează fiecare pacient în Corona Forms, ținând cont și de detaliile medicale ale acestora”, informează STS, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cine gestionează datele

Alerte MS este aplicația care generează statistici în conformitate cu cerințele stabilite de MS. În această platformă, potrivit STS, datele numerice sunt introduse de spitale și laboratoare.

„STS nu introduce, nu gestionează și nu centralizează aceste date. Datele sunt proprietatea exclusivă a beneficiarului aplicațiilor – Ministerul Sănătății (MS). Utilizatorii pot accesa datele din cadrul platformei pe bază de roluri și drepturi de acces acordate de către beneficiarul sistemului informatic – MS.

STS pune la dispoziția autorităților medicale servicii IT&C, în conformitate cu cerințele operaționale stabilite de acestea, și subliniază încă o dată, că datele din Corona Forms nu pot fi modificate, fiind cele oficiale, comunicate public, în informările zilnice”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...