Sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic: La salata de roșii cu brânză este bine pentru siluetă să mâncăm și o felie de pâine

Publicat: 13 iun. 2021, 11:01, de Mădălina Bălăceanu, în Sănătate , ? cititori
Sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic: La salata de roșii cu brânză este bine pentru siluetă să mâncăm și o felie de pâine

Începe sezonul roșiilor, iar în această perioadă românii consumă aceste legume în diferite feluri, de la mâncare gătită, până la salată de rășii cu brânză. Acest meniu este unul considerat sănătos pentru organism, iar nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce este bine pentru siluetă să adăugăm și o felie de pâine atunci când consumăm roșii cu brânză.

 „La roșie nu avem porții. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză”, a spus Bilic.

În ceea ce privește salata de roșii, medicul spune că poate fi o mâncare sănătoasă, dar depinde cât ulei și câtă brânză adăugăm în salată. Porția zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, în timp ce porția zilnică de telemea ar trebui să fie între 70 și 100 de grame.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Bilic, conform Digi24.

Medicul susține că brânza o putem mânca cu ușurință, fiindcă nu are niciun strop de fibre și nu ne satură, iar dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, e grav pentru siluetă.

„Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți”, a adăugat medicul.

„Nu putem spune că pâinea îngrașă, atâta vreme cât pâinea are 250 de calorii pe suta de grame, maximum, iar brânza poate să ajungă până la 300. La 100 de grame de brânză volumul este mic, ne poate păcăli. În schimb, la 100 de grame de pâine putem avea chiar o baghetă. Dacă nu le punem împreună, să ne săturăm un pic mai repede, riscăm să mâncăm tot calupul de brânză”, a mai spus Bilic.