Sforarii șefi ai Academiei Române au ratat un tun financiar de 2.000.000 de euro

Secretarul general Ioan Dumitrache, și fina sa, directorul economic Dorina Adamescu, sunt cei care conduc de facto Academia Română, fapt pentru care, recent, cei doi au regizat un tun financiar de aproape 2.000.000 de euro, dar afacerea a fost stricată de președintele Ioan Aurel Pop.

La ora actuală, Academia Română este condusă în scripte de profesorul Ioan Aurel Pop, dar, în realitate, de tandemul naș-fină, adică Ioan Dumitrache-Dorina Adamescu.

Cosmetizare costisitoare ratată

Pe 22 septembrie 2023, secretarul general al Academiei Române, Ioan Dumitrache, aprobă un referat al directorului Direcției Tehnico-Administrative, Bogdan Cristea, prin care se aprobă suma de 9.543.328,31 de lei fără TVA pentru „demararea procedurii de achiziție publică pentru execuția de lucrări de reabilitare, consolidare, amenajare peisagistică, refacere instalații și refacere împrejmuire-pensiune- Casa de odihnă și creație a membrilor Academiei Române”

Practic, Academia Română vroia să dea aproape 2.000.000 de euro pentru cosmetizarea casei de oaspeți din București.

Această investiție nășită de Ioan Dumitrache după consulatare cu directoarea economică Dorina Adamescu, primise undă verde, pe 19 septembrie 2023, din partea Biroului Prezidiului Academiei Române, adică inclusiv de la președintele Ioan Aurel Pop.

Ulterior, Ioan Aurel Pop și-a dat seama că suma este uriașă, și că de fapt, cu acești bani, se poate construi de la zero o altă casă de oaspeți mult mai spațioasă decât cea din București.

Ca atare, președintele Academiei Române și-a dat seama că a fost păcălit de Ioan Dumitrache și a dispus anularea procedurii de achiziție publică, sistând, astfel, investiția de aproape 2.000.000 de euro, nășită de tandemul Dumitrache- Adamescu.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole