Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Publicat: 23 feb. 2024, 09:50, de Ion Teleanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, și-a prelungit ilegal, cu acordul ministrul Sorin Grindeanu, provizoratul ca administrator al Registrului Auto Român (RAR).

Mîndrescu, mai presus de lege

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a fost de acord, recent, ca sforarului șef al său, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, să i se prelungească, pentru încă cinci luni, statutul de membru provizoriu în Consiliul de Administrație de la Registrul Auto Român (RAR).

Astfel,Bogdan Mîndrescu este membru provizoriu în Consiliul de Administrație de la RAR, de mai bine de doi ani, ceea ce este ilegal. De ce? Pentru că din luna aprilie 2023, s-a încheiat procedura de desemnare, pentru un mandat de patru ani al celor șapte membri ai bordului administrativ, printre care și sforarul șef Bogdan Mîndrescu.

Și, ca atare, potrivit prevederilor legale în vigoare nu se mai putea încheia un mandat provizoriu. Dar ce mai contează ce spune legea, suntem la putere și facem ce vrem! Mai mult, actualul Consiliu de Administrație de la RAR funcționează ilegal, întrucât au rămas cinci membri din cei șapte câți erau la finele lui 2023, dar, atenție, nu mai este niciun reprezentant al Ministerului de Finanțe ori un specialist în finanțe așa cu prevede OUG nr. 109/2011.

Mîndrescu, de două ori mai bine remunerat decât Grindeanu

Dar ministrul Sorin Grindeanu face ce vrea Bogdan Mîndrescu și, astfel, sforarul șef al Transporturilor a ajuns să fie mai bine remunerat de la RAR decât el ca ministru. Ca ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu încasează lunar 2.600 de euro, în timp ce Bogdan Mîndrescu primește, lună de lună, numai de la RAR 2.750 de euro, adică cu 150 de euro mai mult decât Grindeanu.

Însă, sforarul șef este și membru în CA de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), de unde încasează lunar vreo 1.550 de euro, iar ca secretar de stat mai primește încă vreo 2.000 de euro în fiecare lună. Practic, din cele trei sinecuri, sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încasează lunar vreo 6.200 de euro, adică de două ori și ceva mai mult decât ministrul Sorin Grindeanu.