Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Publicat: 29 mai 2024, 07:46, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală” ( https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/ ), publicată la data de 11 aprilie 2024, a dezvăluit o situație alarmantă care implică o instituție privată de învățământ – Shell Team Aviation S.R.L., o companie specializată în organizarea de cursuri de formare pentru stewarzi și stewardese În urma acestor dezvăluiri, am primit pe adresa de mail zeci de sesizări de la elevii păgubiți de către această companie.

Sub rezerva anonimatului, având în vedere că aceste declarații fac obiectul unei cercetări penale de înșelăciune aflate în desfășurare, vă prezentăm o parte din experiențele neplăcute ale cursanților care au participat în ultimul an la cursurile puse la dispoziție de Shell  Team Aviation.

Unul dintre elevi ne mărturisește pentru Ziarul Puterea:

„Alături de mai multe persoane, am avut nemulțumiri de la bun început. Am încercat să ne documentăm în legătură cu această școală de însoțitori de bord, dar toate «review-urile» lor de pe site erau pozitive și frumoase. Nici un review nu era prost. Mai târziu am înțeles de ce: dacă cumva le postezi un review prost despre ei, te sună și te amenință cu tribunalul dacă nu îl ștergi imediat. Pe lângă aceasta, alte deranjuri au fost prezente. În primul rând, faptul că ne-au «garantat» loc de muncă după absolvire, ceea ce nu a fost adevărat. În al doilea rând, faptul că ne-au promis 10 interviuri după terminarea cursului, nu este adevărat. Iar în ultimul rând, atestatul obținut, despre care toată lumea spunea că avem nevoie, de fapt nu ne ajută cu nimic. Deci, aceasta este părerea mea despre ei: dacă într-adevăr nu sunt oameni sinceri și corecți, eu am să încerc să iau măsuri cum pot.”

Un alt elev ne comunică:

Numele meu este ******, și de asemenea mă număr printre elevii păgubiți de către Shell. Aceștia au promis mai multe lucruri care nu s-au ridicat deloc la nivelul promisiunilor. Pe lângă asta, cursul s-a terminat, iar eu am rămas cu o rată la bancă, rată pe care o plătesc în continuare. Problema nu este rata în sine, ci faptul că nu merita să fac un împrumut pentru acest curs, deoarece promisiunile lor sunt doar abureli ieftine. Angajarea mea, „garantată de ei”, s-a realizat prin eforturile și cunoștințele mele proprii. Nu îți garantează nimeni nimic, și nicio companie aeriană nu te angajează așa cum promit ei. Interviurile pe care le trimiteau erau doar minciuni și abureli, deoarece unele companii nici măcar nu existau. Este o înșelătorie și o minciună totală”, spune eleva înșelată de companie.

„Vă contactez în urma citirii articolului în legătură cu firma Shell Team Aviation. Din păcate, mă aflu printre cei păgubiți. Am urmat cursul lor în anul 2023. Aș dori să particip la demersurile legale alături de voi. Am acte doveditoare, contracte semnate, orice este nevoie.”

„Bună ziua, am văzut acum știrea postată și eu mă număr printre acele persoane înșelate de așa-zisele ‘profesoare’.”, scrie un alt elev înșelat.

„După acest anunț cu angajarea garantată, m-am lăsat și eu înșelată când am vorbit cu această Cristina, care ne-a promis marea cu sarea și multe altele, pentru ca la final să nu-mi mai răspundă la telefoane”, scrie un alt cursant.

Un alt elev:

„Bună ziua, În urma citirii articolului postat de dvs., mă regăsesc, din păcate, în situația de a mă considera înșelat de către această așa-zisă Școală de Aviație Shell Team. Am fost mințit de la interviul inițial până la absolvire, amăgit cu locuri de muncă foarte bine plătite pe care ei le garantează, doar pentru a rămâne la final dezamăgit și cu un minus de 1900 de euro în buzunar. Doresc să mă ajutați să întreprind demersurile necesare pentru pedepsirea acestora.”

O altă elevă:

„Numele meu este *****, am urmat cursurile oferite de această firmă și sunt profund dezamăgită de faptul că am fost mințită și amăgită de promisiunile deșarte ale dnei Cristina și Adriana. Nu am fost trimisă la niciun interviu așa cum mi-au promis, nici vorbă de angajarea mult promisă, iar când mi-am cerut drepturile, mi s-a răspuns că ‘în aviație trebuie să ai răbdare și disciplină de fier’. Așa-zisele profesoare, care sunt și proprietarele acestei firme, nu au niciun fel de scrupule și se gândesc numai la profitul personal. Doresc să-mi spuneți ce pot face pentru a-mi recupera sumele achitate către această firmă de șarlatani.”

Printre nemulțumirile expuse de foștii elevi se numără în primul rând, faptul că Shell Team Aviation a «garantat» loc de muncă după absolvire, ceea ce nu a fost adevărat. În al doilea rând, faptul că au promis 10 interviuri după terminarea cursului, un alt lucru total neadevărat.

În ciuda acestor nereguli evidențiate de către investigația noastră jurnalistică, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție a statului responsabil cu acreditarea, auditarea și menținerea standardelor de calitate a firmelor ce activează în domeniul aviației civile continuă să aibă o atitudine pasivă neimplicându-se direct. Am contactat Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru a le solicita un punct de vedere referitor la acuzațiile care se aduc asupra Shell Team Aviation, punct de vedere care se lasă încă așteptat.

În ciuda scandalului aflat în desfășurare în prezent, cu privire la activitatea neconformă, înșelăciunile și spațiile clandestine în care această firmă își desfășoară activitatea, Shell Team Aviation a anunțat cu mare fast, în urmă cu câteva zile, deschiderea unui nou sediu la Timișoara. Astfel, înșelăciunea capătă o posibilă dezvoltare la nivel național.

Shell Team Aviation

Deși se mândrește cu deținerea a trei locații pentru desfășurarea cursurilor, în baza de date a AACR figurează doar cu un singur punct de lucru.

Shell Team Aviation

Dacă sunteți unul dintre elevii înșelați de către această companie, ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected] pentru a vă alătura grupului actual de elevi prejudiciați, care au început demersurile legale pentru recuperarea daunelor și pedepsirea celor vinovați.