Și la Roma s-au golit rafturile magazinelor cu alimente

Deși, autoritățile din întreaga Europă – ba, și din SUA, dar ne referim doar la Europa acum – dau asigurări că alimentele de primă necesitate sunt sub control și nu vor dispărea de pe rafturi, lumea se bulucește peste tot ca să apuce o sticlă de ulei sau o pungă de făină. Și, tot mai mult, scenariul de la începutul pandemiei se reeditează. La doi ani distanță. După ce am văzut cozi la noi, cozi în Bulgaria, acum le vedem și la Roma.

De fapt, în întreaga Italie. Rafturile – cu orice, dar mai ales cu făină, orez, ulei, zahăr, fructe, paste – au fost devalizate în toate supermarketurile. Ba, și toate tipurile de pâine au dispărut din magazine, oamenii făcând provizii serioase și din acestea. Explicațiile pentru acest asalt sunt ca peste tot: creșterea prețurilor la orice, începând cu benzina care a depășit 2,2 euro pe litru. Dar și spaima că războiul din Ucraina poate să aibă consecințe și asupra lor, a italienilor.

Pe de altă parte, invazia asupra magazinelor la Roma ar veni și din faptul că transportatorii de la Trasportiunito intră în grevă. Ceea ce înseamnă că vor fi probleme prin magazine cu stocurile de alimente. Presupunerea cetățenilor ar fi și n-ar fi cu temei. „În depozitele noastre avem mărfuri disponibile și, prin urmare, nu există probleme de aprovizionare. Supermarketurile nu vor suferi din cauza războiului din Ucraina.”, afirmă Michele Orlandi, directorul rețelei Conad del Tirreno care cuprinde regiunile Lazio, Toscana și Sardinia.

Pe de altă parte, se vorbește despre faptul că prețul crescut la combustibil influențează, fără doar și poate, mesele italienilor. Și, din cauza grevei transportatorilor se prea poate să fie pagube imense la toate mărfurile. Deci, oarecum cu temei încercarea de aprovizionare a italienilor. Rămâne de văzut cum vor decurge, în Italia, în România, în alte țări, lucrurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...