SII România estimează o cifră de afaceri în creștere cu 58% în anul fiscal 2022-2023

SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, estimează o cifră de afaceri de 30 milioane euro în anul fiscal 2022-2023, respectiv o creștere de cca. 58%, comparativ cu anul fiscal precedent și atingerea unui număr de 650 de angajați.

Pe termen mediu, compania vizează o dezvoltare organică, atât în ceea ce privește extinderea portofoliului de servicii, cât și referitor la creșterea echipei.

SII România a încheiat anul fiscal 2021-2022 cu o cifră de afaceri de 19 mil. Eur, în creștere netă de 48% față de perioada precedentă (aprilie 2020-martie 2021), pe fondul unei strategii de dezvoltare sustenabile, cu investiții în elementele cheie. În prezent, compania numără 570 de specialiști, care au livrat cu succes peste 180 de proiecte, către 60 de clienți globali.

Aproximativ 75% dintre proiectele SII România sunt locale și 25% internaționale – în țări precum Franța, Danemarca, Elveția, Spania, Germania și altele, iar principalele domenii de activitate și industrii în care compania are o amprentă puternică sunt: Automotive, Transportation, Aerospace & Defense, IT, Telecommunications, Banking & Finance, Insurance, Energy, Manufacturing, Agriculture și altele.

Echipa operațională s-a dublat

SII România a înregistrat o dezvoltare continuă în ultimii trei ani, ceea ce s-a tradus și într-o creștere a numărului de proiecte și a complexității acestora, la nivelul ambelor divizii– Digital și Inginerie –  unde activează, în prezent, peste 550 de ingineri înalt calificați.

Totodată, pe fondul creșterii menționate, compania a cunoscut o dublare a echipei operaționale, respectiv o creștere de peste 230% la nivelul echipelor Automotive, din cadrul diviziei Inginerie.

„Creșterea înregistrată în ultimii ani a fost susținută de o strategie bine definită, în care mizăm pe atuurile noastre principale, dar și de nevoia accelerată de digitalizare, ce a determinat o creștere a cererii pentru serviciile IT la nivel general. Ca o consecință a dezvoltării operațiunilor locale, SII România și-a consolidat poziția de furnizor strategic de soluții și servicii pentru companii multinaționale, lideri în diverse industrii de top. Ne propunem să susținem același ritm de creștere pe termen mediu și lung, iar planurile noastre vizează dezvoltarea portofoliului de servicii și creșterea la nivelul echipei”, a declarat Manel Balesteros, CEO SII România.

SII România țintește peste 1000 de angajați

Ca răspuns la nevoia tot mai accentuată de digitalizare, compania estimează o menținere a trend-urilor deja existente. În acest sens, SII România vizează o dezvoltare sustenabilă și se concentrează pe investiții în echipă și dezvoltarea portofoliului de servicii, prin crearea unor divizii noi – AI, Cloud și IoT.

Într-o primă etapă, pentru anul fiscal 2022-2023, compania țintește atingerea unui număr de 650 de specialiști și o cifră de afaceri de cca. 30 mil. Eur. Ulterior, pe termen mediu (cca. trei ani), SII România își propune să cumuleze 1000 de angajați, iar pe termen lung are ca obiectiv să devină una dintre cele mai puternice companii IT din România.

La nivel internațional, expansiunea se realizează prin proiecte dezvoltate la nivel de grup, livrate cu ajutorul modelului de lucru global One Team, de care beneficiază cele 88 de filiale, din cele 18 țări în care se regăsește compania multinațională SII Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...