Sindicaliștii din Educație iau în calcul înghețarea anului școlar

Mai multe cadre didactice din întreaga țara sunt nemulțumite de înghețarea majorărilor de salarii. În acest sens, sindicatele din învăţământ ameninţă cu îngheţarea anului şcolar.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a vorbit despre discuțiile purtate până la acest moment cu guvernanții.

„Ce se creionează în momentul de față, la nivelul ministerului Muncii, nu se știe, pentru că domnul Budăi nu discută decât cu reprezentantul de la Banca Mondială, și singură lor preocupare este legată de componentă sporuri, cum ar putea scădea sporurile.

Problema în sistemul de învățământ este că noi nu prea avem sporuri, dar avem salarii foarte mici. Și că tot așteptăm de vreo patru luni, și de fapt așteptăm de ani de zile, să vedem și noi o guvernare responsabilă, care pune ca prioritate națională învățământul pe bune.

Să nu fie obligați, să îi ameninți cu acțiuni de protest, cu greva generală, să fac greva generală, să îngheț eventual anul școlar, pentru că politicienii noștri, care găsesc soluții pentru cei cu pile, nu găsesc soluții și pentru noi.

În momentul de față, într-o ședință cu colegii din țară, s-a pus problema înghețării anului școlar.”, a precizat acesta pentru Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...