Sindicalistul de la calea ferată care amenință cu greva generală, remunerat mai bine decât premierul și președintele României

Publicat: 04 apr. 2022, 08:15, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Sindicalistul de la calea ferată care amenință cu greva generală, remunerat mai bine decât premierul și președintele României
Rodrigo-Maxim

Președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, care de ceva timp amenință cu greva generală, susține că se zbate pentru interesul și salariile ceferiștilor, dar, el, în realitate, este remunerat regește, fiind mai bine plătit decât orice angajat și director de la calea ferată.

Secretarul de stat Ionuț-Cristian Săvoiu, sperietoarea lui Maxim Rodrigo

Luna trecută, controversatul lider sindical Maxim Rodrigo a organizat patru mitinguri de protest în fața Ministerului Transporturilor, revendicând diverse probleme de la calea ferată. Mai mult, el dorește să aibă o întâlnire cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, dar și cu secretarul de stat Ionuț-Cristian Săvoiu.

De fapt, amenință conducerile companiilor CFR cu secretarul de stat mai sus menționat mizând pe faptul că cei doi sunt consăteni dintr-o localitate din Dâmbovița. Însă, ceea ce nu prea știu ceferiștii și sindicaliștii este faptul că Maxim Rodrigo este remunerat regește ca urmare a faptului că este lider sindical, adică a huzurului sindical, mimând doar în fața camerelor de luat vederi că moare de grija ceferiștilor.

Doar vreo 70 de nababi sindicali sunt deghizați în experți relaţii sociale

Trebuie precizat că de vreo șapte ani, liderii sindicali de la calea ferată beneficiază, printr-o șmecherie ieftină, de un bonus financiar incredibil. De la 1 decembrie 2014, an de an, circa peste 70 de liderii sindicali, au devenit experți în relaţii sociale, postura din care au beneficiat şi de o remuneraţie lunară la nivelul unui operator de exploatare comercială (gradul II) – între 2.500 şi 2.560 de lei -, sau la nivelul unui instructor sau mecanic-instructor (gradul I) – între 3.305 şi 3.365 de lei.

Între timp aceste remunerații lunare s-au majorat ajungând anul trecut la circa 5.700 de lei. În plus, toţi experţii în relaţii sociale au beneficiat gratuit din partea companiei CFR de un autoturism cu 150 până la 250 de litri de carburant lunar şi de telefon cu un abonament de 20 de euro.

Să tot fi lider sindical cu 3.700 de euro pe lună!

Potrivit informațiilor furnizate către PUTEREA de Ministerul  Transporturilor și Infrastructurii, CFR SA are astăzi 33 de experți relații sociale, CFR Călători-29, iar CFR Marfă-7. Asta înseamnă 69 de lideri sindicali deveniți și experți în relații sociale. Cel mai elocvent exemplu de huzur sindical la calea ferată este Rodrigo-Gabriel Maxim, controversatul președinte al Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) care amenință, iar, cu greva generală.

Conform ultimei declarații de avere aferente anului fscal 2020, acesta a încasat ca expert relații sociale suma de 68.718 lei, adică 5.726 de lei pe lună. Pe lângă acești bani, în 2020, Rodrigo Maxim a mai băgat în buzunar încă 35. 504 lei, adică 2.958 de lei pe lună, dar cei mai mulți i-au venit de la Consiliul Economic și Social (CES). Ca membru CES, sindicalistul Rodrigo Maxim a încasat în 2020 suma de 105.218 de lei, adică 8.768 de lei.

Astfel, în 2020, acest lider sindical de la calea ferată a fost remunerat cu 209.440 de lei, adică circa 44.000 de euro, ceea ce a însemnat vreo 3.700 de euro pe lună. Practic, sindicalistul Rodrigo Maxim a încasat în 2020 mai mulți bani decât fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode (166.697 lei), dar și de decât foștii premieri Ludovic Orban și Florin Cîțu (171.247 lei) și președintele Klaus Iohannis (178.391 lei).

Așadar, trai pe vătrai pentru controversatul lider sindical care se dă de ceasul morții pentru binele ceferiștilor în fața camerelor de luat vederi. Dacă dorește binele ceferiștilor, de ce oare Maxim Rodrigo nu renunță la bonusul de expert relații sociale și totodată la sinecura de la CES?